2010 m. liepos 16 d., penktadienis

VASARIŠKI UŽKANDŽIAI

Karštis neatslūgsta, valgį gaminame kaip pietuose - devintą ar dešimtą vakaro. Nesinori nieko sunkaus, nors namie vis tiek girdisi garsai: "ko nors skanaus!" Vis nenustojam džiaugtis nepakartojamais vakarais ir naktimis...Miegoti nesinori eiti, nepaisant, kad ryte anksti keltis...


Virtos šviežios bulvės, šviežiai raugti agurkėliai, rūgpienis su žolelėmis bei varškė, pagardinta agurklių žiedais. Viskas, kas prasideda žodžiu "šviežia". Įkaitusiam kūnui ir sielai atsigauti...

Reikia:
Pakelio (190 g) varškės;
šaukšto grietinės;
saujos agurklių žiedelių;
šviežio svogūno galvutės (ar dviejų, jei mažos);
šviežio česnako skiltelės;
šviežių krapų pundo;
česnakinių laiškų;
druskos, maltų pipirų;
200 ml gero rūgpienio.

Varškę ištrinti su grietine, druska, pipirais, kapotais svogūnais ir česnakais. Gausiai užberti agurklės žiedų ir išmaišyti.


Gerai atšaldytą rūgpienį sumaišyti su kapotais krapais, įberti šiek tiek druskos, pipirų ir daug pjaustytų česnakinių laiškų.
Patiekti su karštom šviežiom virtom bulvėm bei šviežiai (iš vakaro) raugtais agurkėliais....

2 komentarai:

  1. mes panašiai irgi pastarosiomis dienomis maitinamės: šviežios virtos bulvės, agurkiukai ir šaltas kąstinis. ir viską perku iš turgaus :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, Egidija, tingisi gaminti, dažnai ir mes perkam gatavą. Pabodo tas bėgantis prakaitas, o jei dar virtuvėj pasisukinėji....:)

    AtsakytiPanaikinti