2010 m. liepos 22 d., ketvirtadienis

KUMPIO SALOTOS




Kai atsibosta vien žalumynai ir norisi kažko sotesnio...Ir kol dar galima mėgautis žaliaisiais žirneliais...

Reikia:
200 g virto - rūkyto kumpio;
200 g fermentinio sūrio (pvz., "Rokiškio");
3 - 4 šaukštų konservuotų ananasų gabalėliais;
200 g išlukštentų šviežių žaliųjų žirnelių;
indelio konservuotų kukurūzų;
geros kekės šviežių brokolių;
druskos, maltų pipirų, česnako skiltelės;
majonezo.

Kumpį ir sūrį supjaustyti kubeliais. Brokolius išskirstyti ir apvirti pasūdytame vandenyje (kad liktų šiek tiek traškesio, kokias 3 minutes). Viską sumaišyti, pagardinti druska, pipirais, kapotu česnaku. Skaniausios su majonezu...

2 komentarai:

  1. Vakar mėgavomės šiomis salotomis-jau seniai laukiau, kada tas žirnių sezonas prasidės, kad jas išbandyti, nes labai jau suintrigavo švieži žali žirneliai salotose... Jie čia taaaip tiko! Beje, kokį ketvirtį salotų "suragavau" be majonezo-tai irgi labai skanu (čia skaičiuojantiems kalorijas ar nemėgstantiems majonezinių salotų :)). Pasikartosiu-Aušra, didelis AČIŪ už receptą:). Ir toliau ragausim Jūsų išbandytas kitas salotas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Daiva, labai ačiū ir jums, kad bandote ir dalijatės. Šios salotos ne mažiau skanios apšlakstytos citrina ir aliejumi..
    Apskritai, mes dievinam salotas. Šiltais vasaros vakarais tai mūsų pagrindinis patiekalas :)
    Tikiuosi patiks ir kitos, sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti