2011 m. gruodžio 27 d., antradienis

RŪKYTO LIEŽUVIO SALOTOS



Na, štai ir po švenčių maratono. Atrodo, ruošiesi visą amžinybę, o viskas trunka tik akimirką. Dar šiek tiek fejerverkų ir vėl karaliaus pilka kasdienybė. Sausis, vasaris ir kovas mano patys nemėgstamiausi mėnesiai. Dar gerai, jei žiema su sniegu ir nosį kutena šaltukas. Bet jei ir toliau nuolat lis ir stūgaus vėjai taip, kaip dabar, bus baisiai liūdna...


Kviečiu paraguti skanių salotų su sūriu, rūkytu kiaulės liežuviu, porais ir kukurūzais. Jei įmaišysite pjaustyto obuolio, salotos taps dar gaivesnės ir gardesnės. Puikiai tiks ant šventinio vaišių stalo...

Reikia:
200 g fermentinio sūrio (naudojau "Rokiškio");
nedidelio rūkyto kiaulės liežuvio (apie 200 g);
gabalėlio poro šviesiosios dalies (apie 100 g);
apie 150 g konservuotų kukurūzų;
saldžiarūgščio obuolio (nebūtinai);
druskos, maltų pipirų ir majonezo pagal skonį.

Liežuvį supjaustome plonais griežinėliais, sūrį ir obuolį - kubeliais, porą - žiedais. Suberiame kukurūzus ir viską išmaišome. Pagardiname druska ir pipirais. Įmaišome majonezą...


Šaltinis sena asmeninė užrašų knyga

2 komentarai: