2013 m. rugpjūčio 10 d., šeštadienis

KREMINĖ PUPŲ SRIUBA




Dailiai žalios spalvos didžiulių pupų kreminei sriubai labai tinka draugystė su mėtomis, kepta šonine, jauno saldaus svogūno traškumu bei maskarponės sūriu. Nieko sudėtingo, nieko "mandraus", tiesiog, dabar daržuose noksta pupos, o už lango vasaros lietus. Kodėl gi neišvirus sočios, maistingos, kupinos baltymų sriubos? :)


Reikia:
450 g iš ankščių išlukštentų šviežių pupų (sunaudojau 1,5 kg pupų su ankštimis, deja, išlukštentų nepasvėriau)
1 svogūno
3 skiltelių česnako
2 vidutinių bulvių
sultinio arba vandens, kad apsemtų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
120 g maskarponės
saujos šviežių mėtų
poros mažų raudonų svogūnėlių
5 juostelių plonai atpjautos rūkytos šoninės
druskos ir pipirų pagal skonį
keletos riekelių ilgo batono skrebučiams

Pupas išlukštenkite iš jų luobelių.
Storadugniame puode ant aliejaus pakepinkite smulkintą svogūną ir česnakus. Šiems suminkštėjus, suberkite pupas ir smulkintas bulves. Nuolat maišant pakepinkite dar pora minučių. Įpilkite sultinio arba vandens, kad apsemtų daržoves, užvirinkite ir sumažinę kaitrą, virinkite apie 15 - 20 minučių arba kol suminkštės bulvės. Pagardinkite druska, nukelkite nuo kaitros ir sutrinkite.

Šoninę pakepinkite, kol apskrus.
Duoną supjaustykite riekelėmis ir paskrudinkite orkaitėje. Sutrupinkite.
Raudonuosius svogūnėlius ir mėtas sukapokite kuo smulkiau.
Pasmulkinkite ir šoninės skrebučius.
Maskarponės sūrį sumaišykite su dviem šaukšteliais kapotų mėtų.

Smulkintą svogūną, skrebučius ir šoninę suberkite į dubenėlius ar lėkštes, kuriose tieksite sriubą (išdalinkite kiekvienam valgytojui). Užpilkite sriubos (jei reikia, sriubą prieš pildami dar kartą pakaitinkite). Įdėkite po šaukštelį maskarponės, apiberkite likusiais mėtų lapeliais ir pabarstykite maltais pipirais.



Sriuba labai tiršta, man gavosi daugiau kreminė tyrė. Tirštumą galite visuomet pareguliuoti sultiniu pagal savo skonį. Labai gardi paskaninta ne vien maskarponės sūriu. Įtrupinkite gabalėlį brinzos, bus ne mažiau gardu...

Šaltinis: Manger









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą