Reikia:
2 doradų (dviems valgytojams)
keturių griežinėlių citrinos
keletos šviežių šalavijo lapų
žiupsnio šviežių čiobrelių
2 skiltelių česnako
sojų padažo
maltų pipirų
padažui:
gabalėlio šviežio imbiero (2 - 3 cm šaknies)
skiltelės česnako
1 svogūno
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio malto kumino
4 gerai prisirpusių pomidorų
1 valg. š. citrinos sulčių
druskos ir maltų pipirų pagal skonį
kepimo popieriaus
folijos
Orkaitę įkaitinkite iki 240 laipsnių kaitros.
Doradas išvalykite (galvas palikite). Ištrinkite maltais pipirais, gausiai apšlakstykite sojų padažu, pilvus prikimškite žolėmis, smulkintais česnakais ir citrinų griežinėliais. Palikite, kad pasimarinuotų.
Padažui imbierą ir česnaką nuvalykite ir susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite imbierą su česnaku. Šiems suminkštėjus, įberkite žiupsnį malto kumino ir maltų pipirų. Tiesiog ranka įspauskite gerai prisirpusius pomidorus (jei ranka to daryti nesinori, pomidorus įtarkuokite burokine trintuve). Patroškinkite apie 4 - 5 minutes. Paragaukite. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Įspauskite citrinos sulčių.
Ant stalo patieskite nemažą folijos lakštą. Ant jo - kepimo popieriaus gabalą. Į vidurį dėkite paruoštą žuvį.
Popieriaus kraštus pakelkite ir suformuokite laivelį. Ant kiekvienos žuvies užpilkite paruošto padažo, paviršių dar šiek tiek apšlakstykite alyvuogių aliejumi...
... ir gerai užsukite.
Dėkite ant kepimo skardos ir pašaukite orkaitėn. Kepkite apie 15 minučių (kepimo laikas priklauso nuo žuvų dydžio).
Prieš patiekiant, ryšulėlį įdėkite į lėkštę ir praplėškite... Pabarstykite kapotomis žolėmis ir... skanaus :)
Pagal Mitchell Tonks "Fish Easy", 2012 m.
Savo negausioj kolekcijoje turiu M. Tonks'o knygą apie žuvis "Fish". Joje jis tokių triukų neaprašo, daugiau kalba apie sezoniškumą, šviežumą, išdarynėjimą ir baltų - riebių žuvų paruošimo būdus. Trumpai tariant, man jo knyga baisiai patinka. Tai reikės išbandyti ir tokį dvigubą vokelį.
AtsakytiPanaikintiO aš turiu knygą "žuvis paprastai" ir ši man taip pat patinka :) Daug paprastų, bet puikių receptų, nesunkiai pritaikomų bet kokiai žuviai :) Svarsčiau, ar man reikia tavo minėtosios... dar tebegalvoju :) O dvigubas vokas tikrai gerai, aukšta temperatūra, trumpas kepimas ir sultinga žuvis :)
Panaikinti:)
PanaikintiIdomu, gal ir mesa tokiu budu galima kepti?
AtsakytiPanaikintiManau, kad galima, tik, priklausomai nuo mėsos rūšies ir jos storio, skirsis kepimo laikas :)
Panaikinti