2014 m. liepos 16 d., trečiadienis

ŠOKOLADINIAI KEKSIUKAI SU VARŠKĖS KREMO ĮDARU


Puikūs, minkštučiai ir labai gardūs šokoladiniai keksiukai su nepasakomai švelniu varškės - grietinėlės kremo įdaru.
Kažkada nusipirkau tokį mažą daikčiuką - plastikinį gremžtuką keksiukų viduriukams išimti, net nustebau, kad būna tokių primityvių reikmenų, bet geras daiktas!


Tokio neturint, galima panaudoti sausainių formelę aukštesniais kraštais ar nedidelę plonesnio stiklo taurelę, tai visiškai nereikšminga smulkmena, tačiau keksiukai su įdaru kur kas gardesni nei paprasti... Ir kaip nesugebėjau prisiruošti tokių pabandyti!


Reikia (12 keksiukų):
150 g minkšto sviesto
150 g cukraus
3 kiaušinių
200 g juodojo šokolado
1 kupino valgomojo šaukšto riebios grietinės
120 g miltų

įdarui:
200 ml plakamosios grietinėlės
150 g varškės
1 šaukštelio vanilės ekstrakto arba cukraus su natūralia vanile
2  valg. š. miltinio cukraus (pagal skonį)

uogų ir mėtų lapelių papuošimui
miltinio cukraus pabarstymui


Šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje ir palikite, kad šiek tiek atvėstų.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių kaitros.
Keksiukų kepimo formą išklokite popierinėmis formelėmis.
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
Tešlai minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi ir tryniais iki purumo. Sudėkite grietinę, supilkite lydytą šokoladą ir vėl gerai išmaišykite.
Baltymus išplakite iki standžių putų.
Į tešlą įmaišykite miltus. Galiausiai, švelniais judesiais įmaišykite plaktus baltymus.
Tešlą iš kart sukrėskite į popierinėmis formelėmis išklotą kepimo formą (pripildant 2/3 tūrio) ir pašaukite kepti. Kepkite apie 20 - 25 minutes, kol dailiai pakils. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
Įdarui grietinėlę išplakite su miltiniu cukrumi ir vanilės ekstraktu. Švelniai įmaišykite varškę ir sudėkite į konditerinį maišą didesniu antgaliu.
Atvėsusių keksiukų viduriukuose atsargiai išpjaukite nedidelę ertmę (o jei turite, pasinaudokite specialiu gremžtuku ar paprasčiausia taurele) ir pripildykite įdaro, šiek tiek jo užpurkšdami ir ant viršaus. Papuoškite uogomis, mėtų lapais ir pabarstykite miltiniu cukrumi...




7 komentarai:

  1. Ooo kaip norėčiau dabar tokio eksiuko..arba dviejų... dabr prie kavos! Aš dar tokiems keksiukams - su įdaru - vis dar neprisiruošiau... bet riekės - tavieji atrdodo fantastiškai!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Vilma :) Keksiukai su įdaru daug skanesni!

      Panaikinti
  2. Kaip graziai atrodo! As irgi pritariu, kad su idaru zymiai skanesni gaunasi :) As tiesiog su mazu arbatiniu sauksteliu isskobiu, veikiantis metodas :) Bet gremztuka reikes prisigriebti, speju greiciau su juo darbas vyksta.
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, gremžtukas tėra tik žaisliukas ir tikrai nebūtinas, bet einant pro šalį tokį pamačius, jo labai prireikia :)

      Panaikinti
  3. Labai skanūs keksiukai. Tik kitą kartą daryčiau su mascarpone, riccota sūriu, vietoje varškės :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad patiko ir taip! Maskarponė ar rikota čia labai tiktų :)

      Panaikinti
  4. Šitie keksiukai yra TOBULI, patys skaniausi kokius tik esu gaminusi. Tik vietoje varškės dedu mascarponės sūrį, ant viršaus uždedu kivio, kuris puikiai susižaidžia su visais skoniais ir įgauna gaivumo.

    AtsakytiPanaikinti