Su mėtine gaidele ir šokolado drožlėmis.
Gamindama šį desertą prisiminiau, kokie skanūs būdavo kažkada parduotuvėse kibirėliuose parduodami žalsvos spalvos estiški ledai. Mėtiniai, su šokolado drožlėmis. Lyg ir "stracciatella" vadinosi. Skanesnių esu valgiusi tik Italijoje.
Man labai skanus ir mėtinis jogurtas iš "Dobilo" serijos (pasirodo, labai draugauju su mėtomis). Natūraliai gaivus. Būtent su juo ir šis desertas, kurį pavadinau putėsiais, nes tikslesnio apibūdinimo nesugalvojau.
Negirsiu, kad labai skanu, nes išgyrė ir vienu prisėdimu šešis indelius ištuštino mano vyriškoji šeima. Tad, gal patiks ir kitiems...
Reikia:
3 indelių (po 125 ml) natūralaus jogurto "Dobilas" su mėtomis;
200 ml plakamosios grietinėlės;
50 g cukraus;
4 šaukštelių želatino miltelių;
50 ml vandens;
2/3 plytelės tamsaus karčiojo šokolado (aš naudojau 62%).
Želatino miltelius užpyliau vandeniu, ir palikau dešimčiai - penkiolikai minučių.
Šaltą grietinėlę išplakiau su cukrumi iki purių, standžių pusnų.
Šokoladą smulkiai sukapojau elektriniu smulkintuvu (galima sutarkuoti ar sukapoti peiliu).
Išbrinkusią želatiną ištirpdžiau mikrobangėj (20 s didžiausiu galingumu, kuris pas mane 800). Galima tai padaryti ir ant viryklės, vis pamaišanti ir stebint, kad neužvirtų. Ištirpusią sumaišiau su jogurtu.
Švelniai įmaišiau išplaktą grietinėlę ir šokolado trupinius. Gautą purią masę sudėjau į indelius (šešis) ir porai valandų patalpinau šaldytuvan.
Paviršių pabarsčiau kakavos milteliais. Kai kas užsidėjo vyšnių uogienės, o kai kas tuoj užprotestavo, kad vyšnios netinka, nes užgožia tikrąjį skonį. Kažkas pageidavo ant viršaus nieko nedėti. Kaip visada, dėl skonio ginčijamasi ir dažnai nesutariama...
Šis desertas yra labai švelnaus mėtų skonio, purus ir su jogurtine rūgštele.