2011 m. sausio 4 d., antradienis

ČIRVINIAI BLYNAI

Grietininiai, su aguonomis. Besibaigiančioms vaikų žiemos atostogoms...

Et, kad žinotumėt, kaip stipriai ir gražiai sninga pajūry. Sniego kalnai auga lyg grybai miške po lietaus. Ir taip gaila, kad vaikams baigiasi atostogos. Kol dar likę keletas "tinginio" dienelių, skubu palepinti juos vafliniais - čirviniais blynais. Tiesiog minkštų ir lengvų blynukų puota vėlyviems pusryčiams...



Reikia:
300 g miltų;
2 šaukštelių kepimo miltelių;
3/4 šaukštelio sodos;
žiupsnelio druskos;
2 šaukštelių cukraus su vanile;
2 šaukštų cukraus;
3 didelių kiaušinių;
3 šaukštų su kaupu grietinės;
100 g lydyto sviesto;
1,5 puodelio pieno;
5 šaukštų aguonų;
miltinio cukraus pabarstymui.

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Į baltymus įberiame žiupsnelį druskos ir atidedame.
Trynius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir grietine. Supilame lydytą sviestą ir pieną.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir soda. Įmaišome į skystąją tešlą.
Suberiame aguonas ir išmaišome.
Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir švelniai įmaišome į tešlą.
Į įkaitintą elektrinę vaflinių blynų keptuvę (pradžiai šiek tiek pateptą aliejumi) dedame po tris kupinus šaukštus tešlos ir kepame, kol gražiai paruduoja:


Supjaustome širdelėmis, užbarstome miltiniu cukrumi...


... ir patiekiame su aviečių ar kita mėgstama uogiene :)

7 komentarai:

  1. ai, geriau manęs nevilioti, nes galiu ir atvažiuoti :D
    gaila, čirvakepės neturiu, bet išsikepsiu ką nors panašaus su aguonom :)
    P.S. važiavau iš darbo namo, ir net užuodžiau jų kvapą visą kelią :D :D :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jetau, receptas tiesiog subalansuotas man - naujausias mano virtuvinis pirkinys... širdelių formos keptuvė, grietinės yra, aguonų turiu.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kai nori valgyt (geras vardas :)), pagal šią tešlą gali kepti paprastus blynelius...

    Rūta, skanių čirvų! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O iki kiek kaitinti reikėtų vaflių keptuvę? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O čia priklauso nuo vaflinės. Manoji turi karščio indikatorių, kurio rodmenys nuo 1 iki 5. Savąją visuomet kaitinu iki maksimumo, t.y., penkių. Tačiau, kaip minėjau, priklauso nuo paties prietaiso, reikia pabandyti, kokie blynai gaunasi kaitinant iki max, gal teks kaitrą sumažinti.. :)

    AtsakytiPanaikinti