2011 m. sausio 8 d., šeštadienis

VIŠTIENOS SPARNELIAI KEFYRE...

... su bazilikais. 

Greitas, puikus ir niekad nepavedantis bet kurios paukštienos ir jos dalių marinavimo būdas. Kefyru galima marinuoti ir kiaulieną, pvz., šašlykams. Išbandyta, rezultatas puikus.



Reikia:
8 vištienos sparnelių (ar blauzdelių);
0,5 l kefyro;
gero žiupsnio šviežių - šaldytų bazilikų (galima keist džiovintu);
4 šaukštų aliejaus;
3 - 4 šaukštelių Dižono (ar kitokių) garstyčių;
4 -6 skiltelių česnako;
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Kefyrą sumaišyti su garstyčiomis, aliejumi, išspaustu česnaku ir smulkintais bazilikais. Pagal skonį padruskinti, pagardinti pipirais. Į paruoštą marinatą panardinti sparnelius, uždengti ir palikti vėsiai 6 - 8 valandoms:


Pamarinuotus, sudėti į aliejumi apšlakstytą skardelę ir kepti 210 laipsnių kaitros orkaitėje apie pusvalandį (15 minučių paprastai, o likusias 15 - grilio režimu).

Patiekti su taure vyno bei šviežiomis salotų lapų - cukinijų - pomidorų - saliero stiebų - alyvuogių - aliejaus ir fetos sūrio salotomis. Arba kaip kas mėgsta :)

Šaltinis: Olsanka.

5 komentarai:

  1. Nooooriu!!! Vaizdelis superinis! Būtinai bandysiu! Dėkui ir už skaniai "skambančias" salotas, tokių dar nesu darius :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pabandyk, Lina. Tik salotas aš dar gardinu truputėliu druskos (nedaug, nes feta pakankamai priduoda sūrumo), įberiu šiek tiek cukraus ir užpilu citrinos sulčių (pagal skonį). Tik tuomet sudedu fetos sūrį ir užpilu aliejaus. O šitas kefyro marinatas tikrai neblogas. Jei darysi, parašyk, kaip patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šiandien dariau vištienos blauzdelės marinuotos kefyre... Labai patiko, marinato kvapas fantastiškas, salotos irgi puikios, ačiū!!! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Smagu, kad patiko, ačiū ir tau :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. o ar bandete kepti ant lauzo vistiena nes man taip skaniai atrodo ir galvoju tureti tikti ant lauzo.

    AtsakytiPanaikinti