2011 m. rugsėjo 28 d., trečiadienis

OBUOLINIAI BLYNAI

 Arba Kanados blynai su sirupu ir obuoliais. Taip šie blynai pavadinti knygoje "Blynai ir vafliai".


Anądien, kaip ir kasmet, pas ūkininkus rinkom - skynėm obuolius. Sultims, kurias geriam beveik iki pat pavasario. Pririnkom septynis maišus taip vadinamų "papinkų", labai sultingų obuolių. Ir dar pusmaišį šiaip, pyragams ir nepyragams. Rezultatas - nei daug, nei mažai, šimtas keturiasdešimt litrų sulčių. Turėjau gražaus darbo. Šimtą litrų supilsčiau į stiklainius, iš likusių užraugiau obuolių vyną. Kalėdoms turėsim jauno vietinės reikšmės "božolė" :)
Kaip gi tokia proga negaminsi su obuoliais ir obuolių sultimis?

Kanadietiško stiliaus blynams nereikia pieno. Tešla maišoma su obuolių sultimis ir sirupu. Tikriausiai klevų, nors recepte nenurodyta. Tačiau aš naudojau vietinės reikšmės "auksaspalvį". Blynai visai kitokie, įdomaus vaisinio skonio. Būtinai paragaukite, ypač  jei apskritai juos dievinate ar turite kam kepti...

Reikia:
400 ml obuolių sulčių;
100 ml sirupo (klevų ar auksaspalvio);
500 g miltų;
2 kiaušinių;
žiupsnelio druskos;
2 šaukštelių kepimo miltelių;
2 šaukštų aliejaus;
1 - 2 obuolių.

Kiaušinius išplakame su sirupu. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Palaipsniui į kiaušinių masę įmaišome sultis ir miltus. Supilame aliejų, sudedame nuluptus ir sutarkuotus obuolius.
Iškepame blynukus ir patiekiame su obuoliene...

Pagal knygą "Blynai ir vafliai" iš žurnalo ManoNamai serijos, 2008 m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą