Paprasta, prieinama ir labai skanu...
Reikia:
vienos stambios šalto rūkymo skumbrės;
2 - 3 su lupenomis virtų bulvių;
3 - 4 saliero stiebų;
2 saldžiarūgščių obuolių;
pusės indelio konservuotų žirnelių;
druskos, pipirų pagal skonį.
Užpilui:
4 šaukštų majonezo;
3 - 4 šaukštų grietinės;
šaukštelio garstyčių;
poros šaukštų citrinos sulčių.
Skumbrei nunerti odą, nuimti nuo kaulų ir susmulkinti. Bulves nulupti ir supjaustyti kubeliais. Taip pat kubeliais supjaustyti salierą ir nuvalytą obuolį. Viską sumaišyti su žirneliais, pagardinti pipirais ir, jei reikia, druska.
Užpilui majonezą sumaišyti su grietine, garstyčiomis ir citrinų sultimis. Užpilti ant salotų.
Pagal Olsanka.
niam niam, tik salierą išsirenku nes nemėgstu žalio ;)
AtsakytiPanaikintiSalierą ir aš kažkada aplenkdavau. Bet pastaruoju metu visuomet turiu pundą šaldytuve. Su obuoliais tiek stiebai, o ypač šaknys - idealus derinys. Šios salotos be saliero niekaip.. :)
AtsakytiPanaikintiklausimas: nemėgstu saliero, ar tiktų keisti pvz. porais ar dar kuo?
AtsakytiPanaikintiPoras tikrai tiktų, vietoj saliero dėkite marinuotų agurkėlių, taip pat liuksiškai tiks :)
AtsakytiPanaikintiAs i rukytos zuvies salotas dedu zirnelius, kiausinius ir svoguno galvute. Dar majonezas ir jei reikia druskos ar pipiriuku.
AtsakytiPanaikintiSkamba skaniai! Bet į jūsų salotas aš vis vien dar įpjaustyčiau obuolį :)
PanaikintiLabai skanios salotos, vakar gaminau :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, labai smagu, kad patiko!
PanaikintiO ar gali pastovėti šios salotos sumaišytos ilgiau, na kalėdoms iš anksto norisi pasiruošti.
PanaikintiNebent per naktį šaldytuve, be jokio užpilo :)
Panaikinti