Įdaryti putpelių kiaušiniais. Su garstyčių - grietinėlės padažu. Minkšti ir sultingi.
Kažkaip pagalvojau, kad visai ne už kalnų Kalėdos. Tik du kart 'mirkt mirkt' ir jos tuoj bus čia. O už lango vis dar ramus ruduo, nors medžiai jau beveik numetė paskutinius lapus.. Ir niekas jų nenupučia, tenka kaip niekada darbuotis patiems..
Visiškai dar nesinori žiūrėti į kalėdines puošmenas parduotuvėse ir galvoti apie dovanas. Mano lysvėj dar žydi baltosios žemuogės. Ir čiobreliai. Keletą rausvų žiedelių praskleidė svarainis. O pas kaimynus žiedais puikuojasi rožės, net negalvodamos apie žiemą.. Po mano virtuvės langu sužėlė žydrių lapai. Kad tik nepradėtų dygti tulpės..
Viską į vietas sustatytų šaltukas ir bent plonytis sniego sluoksnis, tačiau, anot rusiškų prognozių - žiema nusimato šilta. Nors vokiečiai prieštarauja, sako, bus labai šalta. Gamta pasidarė visai nebenuspėjama.. :)
Maltiniams nepirkite gatavo faršo, geriau susimalkite patys..
Reikia:
apie 500 - 700 g vištos šlaunelių mėsos be odos ir kaulų;
1 kiaušinio;
1 nedidelio svogūno;
kupino šaukšto manų kruopų;
šaukšto majonezo;
druskos ir maltų pipirų pagal skonį;
lauro lapų, pipirų žirneliais;
virtų putpelių kiaušinių;
maltų džiūvėsėlių voliojimui, aliejaus kepimui.
Padažui:
200 - 300 ml grietinėlės;
2 šaukštų miltų;
šaukšto angliškų (grūdėtųjų) garstyčių;
druskos ir pipirų pagal skonį.
Maltiniams paukštieną sumalame, įmušame kiaušinį, įberiame manų kruopų, įdedame majonezo, svieste papkepintų smulkiai kapotų svogūnų. Pgardiname druska, pipirais ir gerai išmaišome - išminkome. Paliekame vėsiai bent pusvalandžiui.
Formuojame maltinius, į kiekvieną viduriuką įspraudžiant po virtą ( ir nuluptą) putpelės kiaušinį.
Maltinius apvoliojame maltuose džiūvėsėliuose ir apkepame iš visų pusių gerai įkaitintame aliejuje.
Apkeptus sudedame į puodą, šiek tiek ant dugno įpilame virinto vandens, įberiame pipirų žirnelių, lauro lapą ir troškiname ant mažos kaitros 30 - 50 min.
Padažui grietinėlę gerai sumaišome su miltais, garstyčiomis ir supilame ant maltinių. Užviriname ir šiek tiek pakaitiname. Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais.
Patiekiame su daržovių salotomis..
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą