... šalavijais, rozmarinais ir čiobreliais... Jei patinka kiauliena saldžiarūgščiai...
Reikia:
1,5 kg kiaulienos sprandinės;
prieskonių kiaulienai;
3 svogūnų;
500 g tamsiųjų vynuogių;
2 šaukštų cukraus;
0,5 stiklinės blazaminio acto;
keletos šalavijų lapelių;
žiupsnio šviežių čiobrelių;
šakelės rozmarino;
druskos, pipirų pagal skonį;
aliejaus kepimui.
Mėsą švariai nuplauti ir pašalinus plėves ir didesnius riebalus, supjaustyti piršto storio juostelėmis. Gerai įtrinti druska ir pipirais (ar kitokiais mėgstamais prieskoniais mėsai). Palikti bent pusvalandžiui.
Pakepinti kiaulieną gerai įkaitintame aliejuje, kol dailiai apskrus. Sprandinę perkelti į dubenį, o iš keptuvės išpilti kepimo metu išsiskyrusius riebalus.
Svogūnus nulupti ir supjaustyti. Vynuoges švariai nuplauti, nupešioti nuo šakelių ir perpjovus pusiau, išimti kauliukus.
Svogūnus ir vynuoges apie 4 minutes patroškinti keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Įberti cukraus, gerai išmaišyti. Įpilti balzaminio acto ir pakaitinti iki užvirimo.
Prie vynuogių ir svogūnų sudėti apkeptą kiaulieną, įpilti porą stiklinių vandens, sudėti prieskonines žoles, uždengi ir troškinti apie 40 - 60 minučių, kol mėsytė taps minkštut minkštutėlė. Prieš baigiant troškinti, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
Skaniausia su ryžiais...
Šaltinis "Школа гастронома ", Nr. 17, 2011 m.
Oi isivaizduoju koks cia geris ♥ As dievinu vistiena, troskinta su vynuogemis. Su kiauliena dar nesu bandzius, nu bet zinai bandysiu tavo recepta ;)
AtsakytiPanaikintiPagalvojau apie tave Aguonėle, kai kėliau šį receptą. Pas tave tiek puikių troškinių, turėtų ir šis patikti.. :)
AtsakytiPanaikinti