2013 m. balandžio 25 d., ketvirtadienis

LINKSMIEJI PINGVINUKAI




Balandžio 25-oji - Pasaulinė pingvinų diena. Panašiai šiuo metu Antarktidoje prasideda žiema ir didžioji pingvinų migracija, kai šie nuostabūs paukščiai palieka vandenyną ir keliauja tūkstančius kilometrų į žemyno gilumą tam, kad susiporuotų ir padėtų kiaušinius :)


Šiai progai siūlau ne tik gardžius, bet ir labai žavius užkandukus  alyvuogių mėgėjams. Kad juos pagaminti, teks truputėlį pavargti, bet ko gi nepadarysi dėl mielų svečių :) Receptą ruošiau žurnalo "Debesys" 2013 m. pavasario numeriui, kai už lango buvo dar daug sniego...


Reikia:

30 didelių juodųjų alyvuogių be kauliukų
30 mažesnių juodųjų alyvuogių be kauliukų
100 g fetos sūrio
50 g varškės
1 skiltelės česnako
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
1 vidutinės morkos
keletos svogūnų laiškų
keletos krapų šakelių
30 vnt. medinių dantų krapštukų

Fetos sūrį sutrinkite ir sumaišykite su varške. Pagal skonį pagardinkite druska ir maltais pipirais. Įmaišykite trintą česnaką.
 Morką nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Kiekvienam griežinėliui šiek tiek nupjaukite šonelius ir išpjaukite mažus trikampėlius. Tai pingvinukų kojos.


Paruoškite pingvinukų pilvelius. Stambesnes alyvuoges perpjaukite pusiau. Ant vienos alyvuogės puselės uždėkite rutuliuką sūrio - varškės masės ir užspauskite antrąją pusele taip, kad matytųsi baltas pilvelis. Tą patį padarykite su likusiomis alyvuogių puselėmis.


Galvytėms į mažesniųjų alyvuogių kauliuko angas įsprauskite po mažą morkos gabaliuką. Kiekvieną alyvuogę skersai persmeikite mediniu dantų krapštuku.


Surinkite pingvinukus: ant kiekvieno morkos griežinėlio padėkite po stambesnę alyvuogę su sūriu iš viršaus persmeigdami paruoštąja mažesniąja alyvuoge. Smeikite iki pat morkos, pingvinuko galvą švelniai pristumdami prie pilvelio.


Paruoštiems pingvinukams užriškite „šalikus“, per mažesniąsias alyvuoges – galveles pernerdami svogūno laišką ar krapo stiebelį.
Pingvinukai pasiruošę puotai. Sudėkite juos į lėkštę ir patiekite.



Šiuos užkandukus ruoškite prieš pat patiekdami. Skaniausi ir dailiausi tik šviežūs.


18 komentarų:

  1. kokie nerealus...labai grazu...

    AtsakytiPanaikinti
  2. oi, kaip gražu. Jau Jūsų kūrybiškumas neišsenkantis :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, mielosios :) Jolanta, pati idėja tikrai man nepriklauso, alyvuogių pingvinų perpildytas internetas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai pakėlė nuotaiką:) įtariu, kad ne tik gražūs, bet ir taip pat skanūs, vaikai sakė, kad tokius būtinai reikia padaryti:))))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skanūs, Kiaune, tikrai :) Sveikinu, jei tokius valgys vaikai, mūsiškiai su alyvuogėmis nedraugauja :)

      Panaikinti
  5. Fantastika!!! :) Tikriausiai pralinksmino visus svečius šie mažyliai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pralinksmino net ir tuos, kurie alyvuogių nemėgsta :)

      Panaikinti
  6. ne, nu čia įveikiami tik tiems, kurie vąšeliu gali nerti staltieses :) Dailieji amatai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, Dalia, kantrybės man netrūksta :)

      Panaikinti
  7. Jau pamačius Debesų maketuose grožėjaus, tai čia dar syk atėjau "wow" pasakyt :)

    AtsakytiPanaikinti