2010 m. gegužės 14 d., penktadienis

RŪGŠTYNIŲ SRIUBA SU KALAKUTIENOS MALTINIAIS

Turbūt kiekvienuose namuose verdama savita rūgštynių sriuba. Nekalbant apie tradicinę. Palijus lietui ir suvešėjus rūgštynėms, kurios pas mane auga po beržu, neįmanoma praeiti pro šalį. Sultingi lapeliai prašyte prašosi į sriubos puodą...


200 - 300 g kalakutienos krūtinėlių faršo;
1 kiaušinis;
pora šaukštų manų kruopų;
šaukštas grietinės;
druskos, maltų ir nemaltų pipirų, lauro lapų, mėgstamų sriubos prieskonių;
geros dvi saujos šv. rūgštynių;
trys - keturios šv. bulvės;
viena morka;
pusė svogūno,
du kietai virti kiaušiniai;
gabalėlis sviesto.

Pasiruošti faršą: įmušti kiaušinį, sudėti manų kruopas, grietinę, įberti pipirų, druskos ir viską gerai išmaišyti. Palikti mažiausiai pusvalandžiui, kad išbrinktų manai. Į puode verdantį vandenį šaukštu suleisti nedidelius, pailgus debesėlius iš faršo, suberti sriubos prieskonius, nemaltus pipirus, įmesti lauro lapelį.



Ant labai nedidelės kaitros virti maždaug 30 - 40 min. Tuomet sudėti kubeliais supjaustytas bulves. Sutarkuotą morką pakepinti svieste kartu su smulkintu svogūnu, kol daržovės suminkštės. Suversti į puodą su sriuba. Viską pavirti, kol suminkštės bulvės. Sukratyti susmulkintus rūgštynių lapus ir pakaitinti dar minutę. Puodą nukelti nuo kaitros, sudėti tarkuotus virtus kiaušinius. Pagardinti grietine (ir šviežiais krapais, jei turim). Patiekti su balta duona...

2 komentarai:

  1. ar tavo rūgštynės iš po beržo nenorėtų sudalyvaut misių rinkimuose?
    mumi sumąstė rūgštynių sriubos nuotraukos konkursą :)

    AtsakytiPanaikinti