2011 m. vasario 8 d., antradienis

LAZANIJA SU VARŠKE IR OBUOLIAIS

Saldi ir kvapni. Gabalėlis šiltos puikiai tiks pavakariams. Arba pravėsusios, prie kavos.


Reikia:
6 lazanijos lakštų;
sviesto formai ištepti.
Įdarui:
500 g varškės (sunaudojau 3 pakelius);
100 ml grietinėlės;
100 g cukraus;
100 g sviesto;
šaukštelio cukraus pudros su vanile;
dviejų kiaušinių trynių;
vienos citrinos žievelės;
3 - 4 obuolių;
šaukšto sviesto;
šaukšto cukraus;
šaukštelio cinamono miltelių.

Vaniliniam padažui:
1 kiaušinio trynio;
200 ml pieno;
200 ml grietinėlės;
nubraukto šaukšto krakmolo;
šaukšto cukraus;
šaukšto vanilinio cukraus;
žiupsnelio druskos.

Makaronų lakštus trumpai apverdu pasūdytame vandenyje (apie 3 min). Perlieju šaltu vandeniu, atskiriu, kad nesuliptų tarpusavyje.
Varškę išsuku su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kiaušinių tryniais. Pabaigoje supilu grietinėlę ir lydytą sviestą, suberiu tarkuotą citrinos žievelę.

Obuolius nulupu, išvalau ir sutarkuoju rupia trintuve. Patroškinu keptuvėje su šaukštu sviesto, įmaišau cukrų ir cinamoną.

Vaniliniam padažui puode gerai sumaišau pieną, grietinėlę, cukrų, krakmolą, druską ir trynį. Visą laiką plakant, kaitinu ant mažos ugnies iki užvirimo, kol sutirštės. Sutirštėjusį nuimu nuo viryklės ir dar paplaku, kol pravėsta.

Į kvadratinį kepimo indą, pateptą sviestu, dedu pora makaronų lakštų, uždedu sluoksnį varškės, sluoksnelį obuolių masės ir storai užtepu vaniliniu kremu. Toliau vėl sluoksniuoju makaronus, varškę, obuolius, padažą.


Pašaunu į 190 laipsnių kaitros orkaitę ir kepu, kol gražiai apskrunda.


Adaptuota pagal skanus.lt

8 komentarai:

  1. Niekad nekepiau lazanijos su varške,veltui;) O jis gerulis:) atrodo. Ale pyragas, ar ne? Mmm kaip norėčiau dabar...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rima, lazanija su varške gali būti ir nesaldi, su špinatais. Ši desertinė, o šalta tikrai, lyg pyragas, kvepiantis cinamonais. Man skanu visokios... :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kokia neįprasta lazanija, tiesiog, desertas. Nustebinai, reikės išbandyt.

    AtsakytiPanaikinti
  4. miela Aušra, nesu didelė mėgėja gaminti, bet Tavo receptai mane įkvepia. Agurkėliai jau laukia žiemos (jei tik sulauks:), ką tik išbandžiau lazaniją, puikūs receptai, ačiū, eilėje dar laukia varškės ir kefyro pyragas su obuoliais, viena kita duonelė ... ir apskritai labai stilingas blog‘as.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū, Jolanta, labai džiaugiuosi, kad randi kažką įkvepiančio. Smagu, kad skaitai, dar smagiau, kad bandai, tikiuosi nenusivilsi. Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sakykite prašau, kokio dydžio formoje kepate? Labai smalsu išbandyti :) Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šitą kepiau nedidelėje kvadratinėje formoje, kurios kraštinė 20 cm :)

      Panaikinti