Juk artėja Užgavėnės...
Žurnalo "Mano namai" receptų serijos knygelėje "Blynai ir vafliai" (2008 m.) patariama:
Jei į blynų tešlą įpilsite rūgpienio, kefyro arba pasukų ir pridėsite šiek tiek valgomosios sodos, iškepsite minkštus ir purius blynus. Į 500 ml tešlos beriamas vienas arbatinis šaukštelis sodos.
Tešlą, į kurią įdėta sodos, reikia iškepti iškart: iš pastovėjusios blynai nebus purūs. Jei kepsite daug blynų, ar kepdami norėsite padaryti pertrauką, vietoj šaukštelio sodos, reiktų berti tik puse šaukštelio ir pridėti šaukštelį kepimo miltelių.
Į blynų tešlą įpylus rūgusio pieno produktų, blynai bus ne tik purūs, bet ir malonaus skonio. Tokie nesigaus įpylus šviežio pieno. Jei turite tik saldaus pieno, į jį įmaišykite citrinų sulčių - iškepsite puikius blynus.
Kepdama storus škotiškus blynus, taip ir padariau. Kaip rekomendavo receptas, kepdama nepyliau daug aliejaus. Blynų eksperto nuomone - blynai kitokie, nei įprasti, bet skanūs. Putlūs, savo tekstūra primenantys bandeles. Iš duoto kiekio išeina apie 12 - 15 storų blynų.
Tešlai:
250 ml miltų;
2 šaukštų cukraus;
1 šaukštelio kepimo miltelių;
0,25 šaukštelio valgomosios sodos;
šaukštelio citrinos sulčių;
250 ml pieno;
1 kiaušinio;
2 šaukštų aliejaus;
aliejaus kepimui.
Citrinų sultis sumaišykite su kambario temperatūros pienu ir palikite penkioms minutėms pastovėti.
Kitame dubenyje gerai sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir sodą. Į viduryje padarytą įdubą įmuškite išplaktą kiaušinį, aliejų ir pieną. Išmaišykite.
Keptuvę apšlakstykite aliejumi, įkaitinkite vidutinėje temperatūroje ir iškepkite blynus.
Užgavėnės. Tokių nuotraukų prisižiūrėjus negali neužsimanyti Užgavėnių!
AtsakytiPanaikintiO ką, smagu, juk šiemet blynų šventė kovo 8!
AtsakytiPanaikintiO man taip neiškilo, nesuprantu kodėl... Ale vis tiek skanu buvo :)
AtsakytiPanaikintiKartais, taip atsitinka :) Svarbu patiko!
AtsakytiPanaikintiO miltų reikia dėti 250 mililitrų ar gramų? Kokios konsistencijos turi gautis tešlą?
AtsakytiPanaikinti