Jei dar ir su žemės riešutų sviestu, tai riešutinis - karamelinis...
Išgirtas, visaip išbandytas ir net keletą kartų per pastarąjį mėnesį. Nes buvo progų... :)
Reikia:
120 g tamsaus šokolado;
80 g tamsaus šokolado drožlėmis (rupiai kapoto peiliu);
120 g sviesto;
150 g rudojo cukraus (jei balto, tai dar mažiau);
3 didelių kiaušinių;
140 g (stiklinės) miltų;
25 g (1/4 stiklinės) nesaldžios kakavos miltelių;
žiupsnelio druskos;
šaukštelio cukraus pudros su vanile;
200 g kreminės varškės (aš naudojau Maskarponę);
vieno kiaušinio trynio;
indelio "Rududu" (arba 0,5 ind. Rududu ir 2 - 3 šaukštų su kaupu žemės riešutų sviesto. Išbandžiau, skanu abiem būdais).
Minkštą sviestą ištriname su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišydami. Supilame vandens vonelėje išlydytą šokoladą (120 g).
Miltus sumaišome su kakavos milteliais, vaniliniu cukrumi ir druska. Švelniai įmaišome į skystąją tešlą.
Suberiame kapotą šokoladą. Šokoladinę tešlą sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą kvadratinę (mano formos kraštinė 24 cm) kepimo formą ir šaukštu paskirstome:
Karamelinei masei kreminį sūrį išsukame su tryniu, indeliu "Rududu" (arba puse indelio "Rududu" ir trim šaukštais žemės riešutų sviesto). Sukrečiame ant šokoladinės tešlos...
... ir suveliame:
Kepame 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie 30 - 40 minučių. Svarbu neperkepti, visiškai sausai neturi iškepti, viduriukas turėtų likti minkštas... Aš kepiau pusvalandį.
Dėl gražumo galima pabarstyti miltiniu cukrumi, bet tai nėra būtina. Saldumą, kurį valdo kondensuotas pienas "Rududu", reiktų reguliuoti pagal save, atitinkamai sumažinant - padidinant cukraus kiekį šokoladinėje tešloje.
Gaminau ir dar vienu būdu. Šviesiajai masei 400 g kreminio sūrio sumaišiau su dviem tryniais ir indeliu Rududu. Tada tos rudos masės gavosi daugiau, beveik tiek pat, kiek ir šokoladinės, o pats pyragas - drėgnesnis ir sunkesnis.
Labai skanus ir sotus. Du gabalėliai - ir pietų nebereikia... :)
Gaminau ir dar vienu būdu. Šviesiajai masei 400 g kreminio sūrio sumaišiau su dviem tryniais ir indeliu Rududu. Tada tos rudos masės gavosi daugiau, beveik tiek pat, kiek ir šokoladinės, o pats pyragas - drėgnesnis ir sunkesnis.
Labai skanus ir sotus. Du gabalėliai - ir pietų nebereikia... :)
Ta nuotrauka, kur matosi šviesus sluoksnis jau vien puikiai atrodo. Mmm
AtsakytiPanaikintiKaramelinis. Sūrio. Šokoladainis.
AtsakytiPanaikintiAš tik vieną gabalėlį, gerai? Tą, ana, nedidelį... Klink klink akutėmis.
Dievų maistas.
Kalorijų bomba :)) pats tas pavasariui atėjus :)
AtsakytiPanaikintiBeveik visi mano mėgstamiausi tortai viename. Nerealus :) Va va tik gaila, kad pavasaris.. Baisu ir kept :)
AtsakytiPanaikintiMerginos, šitas pyragas tikrai kaloringas, bet labai skanus. Skirtas šventei. Na, gerai, būriui žmonių. Tikrai nesiūlau (o ir nepajėgtumėt) vienoms visą jį suvalgyti, o tuo labiau persivalgyti :) Juk ne duona ir bandelės, kurioms atsilaikyti neįmanoma ir kuriomis vos ne kasdien vaišina, pvz., aguonėlė :)
AtsakytiPanaikintiIr be to, dar ne pasninkas. Iki Užgavėnių galima :] ir reikia :]
AtsakytiPanaikintiNu labai skniai atrodo. O aš vis perkepu šokoladinius pyragus, bijau, kad neiškepęs dar bus:( Dar nesu atradusi savojo skaniojo šokoladainio. Reikės išbandyti tavąjį, nes labai jau apetitniai atrodo;). Dėl kalorijų nesijaudinu, galėčiau dar porą kg priaugti, nes kiti juokiasi, kad Klaipėdos vėjai gali nunešti kur toli:D
AtsakytiPanaikintiRima, dažniausiai į labai šokoladinius pyragus dedama mažiau miltų, todėl nereikia bijoti jų truputį "neiškepti". Nuo to jie būna skanesni, drėgnesni. Tik pjaustyti reikia, kai visiškai atvėsta. O nuo Klaipėdos vėjų saugokis, pavalgyk sočiau ir įsikibk kur nors stipriau, nes kai jau pučia, tai pučia :)
AtsakytiPanaikintiAusrra, reikės sukaupti drąsą ir bandyti. Ačiū už patarimus.
AtsakytiPanaikintiReikės kokią plytą rankinėn įsidėti, kad nenuneštų vėjas:D
Sakai nepajėgčiau? Pora dienų - pusryčiams, prie pietų ir vakarienei ir neliktų :D ir tada jokios kalorijos ne galvoj...
AtsakytiPanaikintiBaik, Indre, juk pavasaris.. :)
AtsakytiPanaikintiSveki. Ar galima vietoj maskarponės naudoti rikotą arba philadelphios sūrelį?
AtsakytiPanaikinti