Su pūstais ryžių traškučiais ir pienišku šokoladu.
Nors už lango saulė žeme ritinėjas, mano vasaros lauko terasoj ratais valsą šoka vėjo nudraskyti po žiemos pašalę rododendrų lapai. Pajūry šiandien audra ir tikrų tikriausi vėjo gūsiai... Stūgauja pats "neskaniausias" šiaurės vakarų vėjas. Tas, kuris gerai pravėdina smegenis, jei to reikia :)
Ramu tik mano kaktusyne. Saulutei šildant, vieni žiedeliai keičia kitus...
O dabar nudžiuginkit savo visus saldžiamėgius (o gal save?), nes traškučių kvadratėliai, sausainėliai, batonėliai, traškiai ar kaip juos bepavadinsi, tiesiog skanūs. Ir nieko čia daugiau nebepridėsi, sudėtinės dalys kalba pačios už save...
Reikia:
300 g šokoladukų "Mars";
50 g sviesto;
120 g pūstų šokoladinių ryžių traškučių (Kellogg's ar bet kokių kitokių, aš naudojau lietuviškus "Oho");
200 g pieniško šokolado.
Šokoladukus "Mars" susmulkiname peiliu, suberiame į puodą ir kartu su sviestu kaitinant ant labai nedidelės kaitros bei pastoviai maišant, išlydome iki vientisos, minkštos ir lipnios masės (stebime, kad neprisviltų ir per daug neužkaistų). Suberiame ryžių traškučius ir gerai išmaišome (masė sunki ir lipni, sunkiai maišoma, tad aš traškučius įminkiau tiesiog rankomis).
Gautą masę sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą ar indą ir išlyginame. Pienišką šokoladą išlydome vandens garų vonelėje ir užpilame ant paviršiaus, paviršių taip pat išlygindami.
Pusvalandžiui patalpiname šaltai. Kai šokoladas sustingsta, pjaustome norimo dydžio gabalėliais...
Pagal Greedy Gourmet.
ooo laaaabai skaniai atrodo, kaip užsimaniau:) o ir nemažai gaunasi iš tokio kiekio turbūt:)
AtsakytiPanaikintiPas mus "dingo" nuo stalo per valandėlę :) O kiekis - kvadratinė skarda, kurios kraštinė 20cm, o saldėsio aukštis apie 3 cm.
AtsakytiPanaikintiO TAI KUR DEDAMAS SVIESTAS?
AtsakytiPanaikintiLydom kartu su šokoladais. Pataisiau, ačiū, Lina :)
AtsakytiPanaikintiKaktusų žiedeliai-atgaiva akiai :)
AtsakytiPanaikintiMan , kaip beprotiškai kaktusų mylėtojai, vaizdas-fantastiškas!
Ir to gardumyno vaizdas "skanus" :)
Labai ačiū, Julija. Smagu, kai žinai, jog tokių "bepročių" yra ir daugiau :)
AtsakytiPanaikintiO wow,super,būtinai reikės pabandyti :)
AtsakytiPanaikintiElena, skanaus!
AtsakytiPanaikintiPabandžiau,žinok labai skanu,tik aš dėjau kvietinius su medumi,nes mažoje parduotuveje pirkau,ten nebuvo šių kur reikėjo, gavosi labai skaniai,net mamai patiko,kuri nelabai mėgsta šokoladą. Labai primine is vokietijos parvesta lauktuve :)
AtsakytiPanaikintiElena, manau, kad būtų skanu su bet kokiais sausais pusryčiais. Kiekvieną kart vis kitokie... Džiaugiuosi, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiKai pamačiau pyraga paveikslėlyje, apsalo širdis nuėjau i parduotuvę ir nusipirkau visko dvigubai... beto buvo labai skanu :) ačiu
AtsakytiPanaikintiJau įsivaizduoju, kaip pasisaldinot savo gyvenimą - iš pradžių žiūrėdami į nuotrauką, o po to valgydami. Ir dar iš dvigubos normos, vaje! :0) Ačiū ir tau, Justai..
Panaikinti