... Kai lauke dusinančiai karšta ir tvanku...
Reikia:
pusės prisirpusio arbūzo (priklausomai nuo dydžio, gali pakakti ir ketvirčio);
2 citrinų;
saujos žalių mėtų lapelių;
3 - 4 šaukštų skysto medaus (arba 0,5 puodelio rudojo cukraus);
0,5 - 1 l gazuoto mineralinio vandens (pagal skonį, priklausomai nuo arbūzo dydžio);
daug daug ledo kubelių.
Citrinas švariai nuplauti ir išspausti sultis. Sudėti medų ar cukrų, suplėšytus mėtų lapelius, sumesti išspaustas citrinas ir gerai išmaišius, neilgam palikti vėsiai.
Arbūzui nulupti žievę su visa baltąja dalimi ir išrankioti sėklas. Minkštimą sutrinti elektrine trintuve.
Supilti paruoštas citrinų sultis, mineralinį vandenį ir paragauti (pagal skonį pasaldinti - atskiesti mineraliniu - neskiesti iš vis. Man skanus šis gėrimas ir skiestas vandeniu ir neskiestas). Atšaldyti. Patiekti su daug daug ledo kubelių..
Sutrintą arbūzo minkštimą galite iškošti (man skaniau su tirštimu) ir mineralinio nepilti. O jei į stiklinę tokio gėrimo įpilsite taurelę degtinės, mėgausitės labai gardžiu kokteiliu. Rekomenduoju!
Adaptuota pagal Martha Stewart
Pats tas karštai dienai. Atrodo labai viliojančiai. Man dabar visokių gėrimų ir paskanintų vandenukų manija. Tai kai namuose bus arbūzo, tai būtinai išbandysiu:)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Rima, vandenį su įvairiomis žolėmis, kai karšta, ir mes geriame nuolat :) Šis ypač gaivinantis... :)
AtsakytiPanaikinti