2011 m. lapkričio 23 d., trečiadienis

VARŠKĖS IR SAUSAINIŲ PYRAGAS

Su marmeladiniais saldainiais... Tokį skanėstą reiktų pasigaminti iš vakaro, kad jis pastovėtų ir gerai sudrėktų. Truputį kitoks, sakyčiau, baltas tinginys!


Reikia:
3 pakelių (po 180 g ) paprastų sausainių (man labai patinka mažieji "Selga", jie trapūs ir labai čia tinka);
200 g sviesto;
500 g varškės;
300 g rūgštesnių marmeladinių saldainių;
100 g cukraus;
100 g pieno.

Sviestą išlydykite ir sumaišykite su cukrumi. Įmaišykite varškę ir pieną. Sutrupinkite sausainius ir kartu su marmelado kubeliais įmaišykite į varškės masę.


24 - 26 cm atsegamą kepimo formą išklokite maistine plėvele. Varškės ir sausainių mišinį sukrėskite į formą. Įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite iki kitos dienos, kad pyragas gerai sudrėktų...

Aš gaminau iš pusės normos. Varškės - sausainių masę sukrėčiau ant maistinės plėvelės kaip tikrą tinginį ir suvyniojusi padėjau į šaldytuvą. Pusė baltojo tinginio nesulaukė rytojaus, nors tikrai skanesnis kitą dieną... :)



Šaltinis Žurnalo ManoNamai receptai. "Varškės patiekalai. Varškės, rikotos, maskarponės valgiai." 2009 m.

6 komentarai:

  1. Vaaaaaai.... kokia gera ideja siam savaitgaliui, aciu, aciu, labai laiku toks puikus receptukas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jūrate, smalsu, ar viskas pavyks ir patiks..:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taigi, praejo net trys savaites (geda, geda, geda), kol as pagaminau si tikrai puiku pyraga. Tai man varske suvalgo, tai pamirstu sausainiu nupirkti, o vakar reikalas "pribrendo" ir stai - vualia - skanestas. Gaminau is viso nurodyto kiekio, laikiau per nakti ir tikrai nesigailiu, nes vienu prisedimu trecdalio jau nera. Svelnaus skonio, dregnas, ne per saldus, su marmeladuku rugstele- buvo ivertintas kaip rimtas konkurentas iprastam tinginiui :)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jūrate, tikrai džiaugiuosi, kad patiko! Ir ačiū už atsiliepimą. Gerų švenčių!

    AtsakytiPanaikinti
  5. vilioja, labai :) tik kaži kodėl jaučiu, kad ir be sviesto pavyktų-ne? ji pakeitus jogurtu/grietine ar čiut daugiau pieno? nesinori man sviesto dėt :/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jurga, bijau, kad be sviesto varškės ir sausainių masė nesusirištų ir būtų sunku atpjauti. Gali likti minkšta ir griūvanti. Tačiau reiktų išbandyt... :)

      Panaikinti