2012 m. sausio 11 d., trečiadienis

PRANCŪZIŠKA VIŠTIENOS SRIUBA

Su makaronais ir daržovėmis... Soti.




Gamta šią išskirtinę žiemą pajūriui padovanojo gražią dieną. Tiesiog idealią. Saulėtą, ramią ir visai nešaltą. Toks oras tiesiog tempte ištempė į lauką, nors sausį darbų lauke kaip ir nėra... Vis tik norint pajudėti, darbo visuomet galima susigalvoti.
Keista, tačiau tebežaliuoja agurklės, builiai, šalavijai, čiobreliai ir raudonėliai. Išsiviriau kvapnios arbatos... Visiškai išbrinkę serbentų ir kitų dekoratyvinių krūmų pumpurai. Iš žemės kyšo net kai kurių tulpių žaluma. Kas bus su visu tuo, jei staiga sugriebs šaltukas? Et, dėl visa ko, kur galėjau, užmėčiau per Kalėdas džiuginusios eglės šakomis. Ir mažumėlę pasėdėjau ant suoliuko su šviežių šalavijų arbata. Truputėlį per šalta, kad kvepėtų pavasariu, bet per žalia, kad suvokčiau, jog pats viduržiemis :)
Bet tai buvo vakar ir tik viena vienintelė dienelė per pastaruosius mėnesius. Šiandien vėl lietus, tamsuma ir dūsaujantys vėjai...

Todėl ir verdu sriubas. Šildančias, tirštas ir nuostabias...

Reikia:
450 g mažais kubeliais pjaustytos vištos (ar kalakuto) krūtinėlės;
apie 175 g makaronų;
druskos ir pipirų pagal skonį;
vieno svogūno;
trijų česnako skiltelių;
2 raudonų saldžiųjų paprikų;
2 mažų cukinijų;
nubraukto šaukštelio džiovintų mairūnų;
apie 280 ml konservuotų luptų pomidorų savo sultyse;
1 - 1,3 l vištienos sultinio;
alyvuogių aliejaus.

Puode, kuriame virsite sriubą, įpilkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite smulkiai kapotą svogūną, kol suminkštės. Įmaišykite plonais griežinėliais pjaustytus česnakus ir kepkite dar minutę.
Suberkite nuvalytas ir kubeliais supjaustytas paprikas, uždenkite ir kartkartėmis pamaišydami pakepinkite 5 minutes.
Cukinijas perpjaukite išilgai ir supjaustykite griežinėliais. Suberkite į puodą kartu su džiovintais mairūnais, uždenkite ir pamaišydami patroškinkite dar keletą minučių, kol cukinijos šiek tiek suminkštės.
Į puodą supilkite sutrintus pomidorus su jų sultimis, sultinį ir užvirkite.
Sudėkite makaronus ir vištieną, sumažinkite kaitrą. Uždenkite ir lėtai virkite 5 - 8 min. arba kol išvirs makaronai. Pagardinkite druska, pipirais ir patiekite su duonos lazdelėmis ar žolelių sviestu apteptomis prancūziško batono riekelėmis...


Šaltinis "Valgiai šeimai ir draugams. 380 receptų iš viso pasaulio" ("One dish meals"), 2006 m.

3 komentarai: