2012 m. rugsėjo 7 d., penktadienis

KEKSIUKAI SU AVIETĖMIS IR UOGIENE



Niekur nedingau, neatostogauju ir tikrai netinginiauju. Poilsiauja mano kompiuteris, kuriuo kaip tikru šeimos nariu reikia kartais pasirūpinti - išvalyti ir atnaujinti. Vienintelis džiaugsmas - senutėlis IBM, leidžiantis bent akis paganyti... Mūsų budintysis kompiuteris. Priaugęs prie virtuvės stalo krašto pasitarnauja tiems, kurie užeina virtuvėn kavos, o tuo pačiu prisėda ir laikraščių paskaityti arba pabraidyti interneto platybėse :)

O šiaip, džiaugiuosi rudeniu. Per vasarą įšilusios jūros įtakojamais puikiais orais, rudens gėrybėmis lauke ir turguje. Liūdna, nes išskrido kregždės. Viena kita kielė dar kraipo savo ilgą uodegą, bet tuoj neliks ir šių. Danguje dar nematyti masiškai išskrendančių paukščių. Ir gerai, nes, vadinasi, dar anksti, vadinasi, dar pabus gražių dienų.
Šiek tiek aprimo liūdesys į savarankišką gyvenimą išlydėjus studentą, nors gerokai tuštesni ir nykesni namai vis primena, kad kažkas pasikeitė...

Verdu daug kvapnios aviečių uogienės. Šios uogos mūsų vienos mėgstamiausiųjų, ypač jaunėlio. Kiek beišvirčiau, visuomet suvalgome ir pritrūkstame. Su avietėmis kepiau ir puikius keksiukus. Rodos, lyg ir vienu gardėsių valgytoju mažiau, bet skanėstai nuo stalo nugaravo taip pat greitai, kaip ir anksčiau. Tikriausiai, dėl to, kad su pačiomis kvapniausiomis uogomis ir dar saldžios uogienės ir traškių trupinių kepurėlėmis... 

Reikia: (12 keksiukų)
80 g minkšto sviesto
80 ml (arba 1/3 puodelio) riebaus pieno (puodelis 250 ml)
vieno didelio kiaušinio
vieno didelio kiaušinio trynio
šaukštelio cukraus su vanile
200 g miltų
150 g cukraus
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
puodelio šviežių arba šaldytų aviečių (apie 130 g)
12 šaukštelių (arba tiek, kiek keksiukų) aviečių uogienės

Trupiniams:
50 g sviesto
80 g miltų
3,5 šaukšto cukraus

Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Įmuškite kiaušinį ir trynį, gerai išmaišykite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Pakaitomis su pienu įmaišykite į tešlą.
Suberkite uogas ir švelniai permaišykite.


Trupiniams sviestą išlydykite ir sumaišykite su miltais ir cukrumi. Trinkite pirštais, kol suformuosite trupinius.

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių kaitros.

Į keksiukų kepimo formeles, išklotas popierinėmis formelėmis, sukrėskite tešlą (pripildykite vos daugiau nei puse formelių tūrio). Tešlos paviršių išlyginkite šaukšteliu ir uždėkite po kupiną šaukštelį uogienės, o paviršių pabarstykite trupiniais.


Kepkite apie pusvalandį...

Aviečių uogienę galima keisti braškių ar kitokia mėgstama - turima. Minkšti ir puikūs keksiukai!


Šaltinis: Joy The Baker

12 komentarų:

  1. Gaila neturiu aviečių :( nelabai įsivaizduoju kur šviežių ieškot, turiu tik braškių.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Medeja, ieškok šaldytų, jei šviežių nerasta :) Pas mus turguje pats rudeninių aviečių gražumas :)

      Panaikinti
  2. NEREALIAI SKANUS! mano mazieji jau prisisveite :D laukiu didziausio - vyro - verdikto :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Migliau :) Tikiuosi vyriškis labai neišpeikė :)

      Panaikinti
    2. sake, kad skanus ir isidejo i darba :D tik as dariau ne su avieciu uogiene (tingejau i rusi keblint... ), o dejau braskiu ir juoduju serbentu. su kuria skaniau - negaliu pasakyt :D kitakart bandysiu su avieciu uogiene :) uztai vakar prisisaldziau porcijomis aviuciu :D, kad kai isinoresiu keksiuku - tiesiog issitrauksiu is saldiklio ir - vuale :D

      Panaikinti
    3. Smagu! Ir aš įsivaizduoju, kad tiek braškės, tiek juodieji serbentai šiuose kepiniuose puikiai tinka. Džiaugiuosi, kad patiko, ačiū už atsiliepimą :)

      Panaikinti
    4. prasom, nera uz ka :) jau kepu gal 4 ar 5 karta as juos :D man jei paciai - nerealus, o ir vaisinamiems zmonems jie labai patinka - nes lekstej ju kaip mat nelieka :D

      Panaikinti
  3. nerealus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1:)) rekomenduoju visiemsss !!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, kepu jau ntąjį kartą su vyšniom. Super!

    AtsakytiPanaikinti