Blynai lieka blynais, aš Riebiajam antradieniui siūlau puikių plikytų žiedų su dar nuostabesniu varškės - grietinėlės kremu.
Plikytą tešlą tikrai nėra taip sunku pagaminti, kaip atrodo. Ir neužtrunka. Užtat nuo stalo dingsta taip pat greit. Šiems neliko abejingas mūsų senelis Antanas. Nejučiom burnoje tirpstantys žiedai vienas po kito nukeliavo senelio pilvan. Ne visiškai visi, bet... Jei jau greit tirpsta, tai norisi vis dar ir dar... :)
Reikia:
tešlai:
125 ml vandens
50 g sviesto
65 g miltų
2 kambario temperatūros kiaušinių
žiupsnelio druskos
įdarui:
150 g varškės
150 ml riebios grietinėlės
1 - 2 šaukštų cukraus (pagal skonį)
šaukštelio cukraus su vanile
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių kaitros ir pasiruoškite konditerinį maišą, jei tokį turite. Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi.
Tešlai nedideliam puode užkaiskite vandenį su sviestu. Pakaitinkite iki užvirimo. Pradėjus kunkuliuoti, puodą nukelkite nuo viryklės, greit suberkite miltus ir išmaišykite mediniu šaukštu iki vienalytės, nuo puodo sienelių atšokančios masės. Palikite atvėsti.
Šiek tiek pravėsus, po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno labai gerai išmaišydami. Bus paprasčiau, jei tai darysite elektriniu plakikliu. Tešla turi gautis vientisa, be gumuliukų. Kuo kruopščiau išmaišysite, tuo gražiau iškils kepami pyragaičiai.
Tešlą sukrėskite į konditerinį maišą su platesniu, žvaigždutės formos antgaliu ir išspauskite nedidelius žiedelius (aš dariau apie 7 cm skersmens), išlaikydami atstumą, nes kepdami žiedai pūsis. Jei neturite konditerinio maišelio, tešlą išdėliokite šaukšteliu.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, po to kaitrą sumažinkite iki 150 laipsnių ir kepkite dar 10 - 15 minučių.
Iškepusius palikite, kad atvėstų.
Kremui grietinėlę išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite į varškę.
Atvėsusius žiedelius aštriu peiliu perpjaukite išilgai per pus ir pertepę kremu, suvožkite. Apibarstykite miltiniu cukrumi ir bėkite kaisti arbatos :)
Iš šio kiekio man gavosi 8 nedideli pyragaičiai.
Šaltinis Food and Life in Photos
Aš be žado! Jie vis be išimties ištirptų mano pilve, jei būtų mano valia :D
AtsakytiPanaikintiTobuli!!!!!!
AtsakytiPanaikintiAusra, SUPER!
AtsakytiPanaikintiMan net žandikaulis atsivėrė :D Tikrai tobulai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiDėkui, merginos, jie tokie ir yra, burnoje tirpstantys ir labai skanūs :)
AtsakytiPanaikintiNu jez tobulai tobulos ♥
AtsakytiPanaikintiTureciau laiko ir buciau namie, iskart eiciau i virtuve kepti! Bet aciu uz ideja valenino dienai :*
Oi, Valentinui tai tikrai turi patikti, geras pamaloninimas :)
PanaikintiTaiva, atejau padekoti uz nuostabu recepta ♥ Jau taip greitai pasidaro jie! tesla tai isvis pasaka, dabar tik pagal sia darysiu visada. Aciu Tau!
PanaikintiLabai smagu, ačiū, kad grįžai su įvertinimu :)
PanaikintiO aš ant tokios geros lėkštės tortus dedu.
AtsakytiPanaikintiKaip į tavo zefyriukus kelias dienas spoksojau, taip į šiuos pyragaičius, jaučiu, spoksosiu :D
Pas mane tortai ne tokie dažni svečiai, tad naudoju daug kam :) O žiūrėdama skonio nepajausi, geriau, radus minutę, bėk virtuvėn :)
PanaikintiPuikūs žiedai - prisidedu prie pagyrų choro :) N-u-o-s-t-a-b-ū-s-!
AtsakytiPanaikintiTobulybė, dievinu plikytus pyragaičius su varškės kremu! :)
AtsakytiPanaikintiRūta, Vilma, ačiū. Plikyti pyragaičiai ar sausainėliai mano vieni mėgstamiausių ir nebūtinai su įdaru :)
PanaikintiPuikiausi! bubliku bublikai: mes taip vadindavom ziedelius su dregnu glajum. cia aisku karaliski bublikai: labai nuostabus!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Net, tačiau man bublikai asocijuojasi su storom baronkom. Šie per daug elegantiški, kad būtų taip vadinami :)
PanaikintiWaaau!!! Užbūrė tobulai gražios nuotraukos, žiedelių nuostabų skonį jau įsivaizduoju!!! Aš taip pat kaip Aguonėlė, iš karto bėgčiau kepti, bet... darbe esu...
AtsakytiPanaikintiAčiū, Lina, vakare darbas juk baigsis, kaip ir visiems :)
PanaikintiOi ir aš užsinorėjau šitų gražuolių :)
AtsakytiPanaikintiAsta, mielai pavaišinčiau, kad ir per labai didelį atstumą :)
Panaikintitaip... ka tik ir as juos kepiau.... tokie grazuciai buvo orkaitej, tai dziaugesi dusia... likus 5min dingo elektra. dabar turiu orkaiteje keptu blyniuku...
AtsakytiPanaikintiUžjaučiu, Migle :) Plikytai tešlai tai žūtis :( Bet jei, kaip sakai, liko kepti tik 5 min., neturėjo jau sukristi..
Panaikintibet supliusko. na gal 7min like buvo...
PanaikintiEt, ta elektra nelaboji, nenusimink, pavyks kitą kart :)
Panaikintibandysiu vakare dar juos kept :D per daug skaniai jie atrodo :)
PanaikintiAušra! Jie - nerealaus skonio!!!!
PanaikintiDžiaugiuosi :)
Panaikintiklausyk, jei aš pas tave atvažiuočiau į svečius... tam vakarui seneliui Antanui bilietą į kiną, o mane pamokytum plikytą tešlą daryti?
AtsakytiPanaikintiLaisvai! Tik visai lengvas tas plikytos tešlos receptas, Dalia :) Pridarytume visą tuziną :)
PanaikintiKažkodėl išėjo labai kieti ir trūko tešloje cukraus... :(
AtsakytiPanaikintiCukraus ir nėra tešloje, o jei reikia, niekas nedraudė pasaldinti :) O gaunasi šie žiedai tikrai minkšti ir puikūs, nebent padauginot miltų..
PanaikintiO vietoj sviesto margarina galima dėti?
AtsakytiPanaikintiGalima, bet plikyta tešla daug skanesnė su sviestu :)
PanaikintiKiek mazdaug iseina? bleta ar daugiau? aciu :)
AtsakytiPanaikinti