2013 m. vasario 11 d., pirmadienis

PLIKYTI ŽIEDAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖLĖS ĮDARU




Blynai lieka blynais, aš Riebiajam antradieniui siūlau puikių plikytų žiedų su dar nuostabesniu varškės - grietinėlės kremu.
Plikytą tešlą tikrai nėra taip sunku pagaminti, kaip atrodo. Ir neužtrunka. Užtat nuo stalo dingsta taip pat greit. Šiems neliko abejingas mūsų senelis Antanas. Nejučiom burnoje tirpstantys žiedai vienas po kito nukeliavo senelio pilvan. Ne visiškai visi, bet... Jei jau greit tirpsta, tai norisi vis dar ir dar... :)


Reikia:
tešlai:
125 ml vandens
50 g sviesto
65 g miltų
2 kambario temperatūros kiaušinių
žiupsnelio druskos

įdarui:
150 g varškės
150 ml riebios grietinėlės
1 - 2 šaukštų cukraus (pagal skonį)
šaukštelio cukraus su vanile

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių kaitros ir pasiruoškite konditerinį maišą, jei tokį turite. Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi.

Tešlai nedideliam puode užkaiskite vandenį su sviestu. Pakaitinkite iki užvirimo. Pradėjus kunkuliuoti, puodą nukelkite nuo viryklės, greit suberkite miltus ir išmaišykite mediniu šaukštu iki vienalytės, nuo puodo sienelių atšokančios masės. Palikite atvėsti.

Šiek tiek pravėsus, po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno labai gerai išmaišydami. Bus paprasčiau, jei tai darysite elektriniu plakikliu. Tešla turi gautis vientisa, be gumuliukų. Kuo kruopščiau išmaišysite, tuo gražiau iškils kepami pyragaičiai.

Tešlą sukrėskite į konditerinį maišą su platesniu, žvaigždutės formos antgaliu ir išspauskite nedidelius žiedelius (aš dariau apie 7 cm skersmens), išlaikydami atstumą, nes kepdami žiedai pūsis. Jei neturite konditerinio maišelio, tešlą išdėliokite šaukšteliu.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, po to kaitrą sumažinkite iki 150 laipsnių ir kepkite dar 10 - 15 minučių.
Iškepusius palikite, kad atvėstų.



Kremui grietinėlę išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite į varškę.

Atvėsusius žiedelius aštriu peiliu perpjaukite išilgai per pus ir pertepę kremu, suvožkite. Apibarstykite miltiniu cukrumi ir bėkite kaisti arbatos :)


Iš šio kiekio man gavosi 8 nedideli pyragaičiai.



Šaltinis Food and Life in Photos

34 komentarai:

  1. Aš be žado! Jie vis be išimties ištirptų mano pilve, jei būtų mano valia :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man net žandikaulis atsivėrė :D Tikrai tobulai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dėkui, merginos, jie tokie ir yra, burnoje tirpstantys ir labai skanūs :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nu jez tobulai tobulos ♥
    Tureciau laiko ir buciau namie, iskart eiciau i virtuve kepti! Bet aciu uz ideja valenino dienai :*

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, Valentinui tai tikrai turi patikti, geras pamaloninimas :)

      Panaikinti
    2. Taiva, atejau padekoti uz nuostabu recepta ♥ Jau taip greitai pasidaro jie! tesla tai isvis pasaka, dabar tik pagal sia darysiu visada. Aciu Tau!

      Panaikinti
    3. Labai smagu, ačiū, kad grįžai su įvertinimu :)

      Panaikinti
  5. O aš ant tokios geros lėkštės tortus dedu.
    Kaip į tavo zefyriukus kelias dienas spoksojau, taip į šiuos pyragaičius, jaučiu, spoksosiu :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pas mane tortai ne tokie dažni svečiai, tad naudoju daug kam :) O žiūrėdama skonio nepajausi, geriau, radus minutę, bėk virtuvėn :)

      Panaikinti
  6. Puikūs žiedai - prisidedu prie pagyrų choro :) N-u-o-s-t-a-b-ū-s-!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tobulybė, dievinu plikytus pyragaičius su varškės kremu! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rūta, Vilma, ačiū. Plikyti pyragaičiai ar sausainėliai mano vieni mėgstamiausių ir nebūtinai su įdaru :)

      Panaikinti
  8. Puikiausi! bubliku bublikai: mes taip vadindavom ziedelius su dregnu glajum. cia aisku karaliski bublikai: labai nuostabus!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Net, tačiau man bublikai asocijuojasi su storom baronkom. Šie per daug elegantiški, kad būtų taip vadinami :)

      Panaikinti
  9. Waaau!!! Užbūrė tobulai gražios nuotraukos, žiedelių nuostabų skonį jau įsivaizduoju!!! Aš taip pat kaip Aguonėlė, iš karto bėgčiau kepti, bet... darbe esu...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Lina, vakare darbas juk baigsis, kaip ir visiems :)

      Panaikinti
  10. Oi ir aš užsinorėjau šitų gražuolių :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Asta, mielai pavaišinčiau, kad ir per labai didelį atstumą :)

      Panaikinti
  11. taip... ka tik ir as juos kepiau.... tokie grazuciai buvo orkaitej, tai dziaugesi dusia... likus 5min dingo elektra. dabar turiu orkaiteje keptu blyniuku...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Užjaučiu, Migle :) Plikytai tešlai tai žūtis :( Bet jei, kaip sakai, liko kepti tik 5 min., neturėjo jau sukristi..

      Panaikinti
    2. bet supliusko. na gal 7min like buvo...

      Panaikinti
    3. Et, ta elektra nelaboji, nenusimink, pavyks kitą kart :)

      Panaikinti
    4. bandysiu vakare dar juos kept :D per daug skaniai jie atrodo :)

      Panaikinti
    5. Aušra! Jie - nerealaus skonio!!!!

      Panaikinti
  12. klausyk, jei aš pas tave atvažiuočiau į svečius... tam vakarui seneliui Antanui bilietą į kiną, o mane pamokytum plikytą tešlą daryti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laisvai! Tik visai lengvas tas plikytos tešlos receptas, Dalia :) Pridarytume visą tuziną :)

      Panaikinti
  13. Kažkodėl išėjo labai kieti ir trūko tešloje cukraus... :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Cukraus ir nėra tešloje, o jei reikia, niekas nedraudė pasaldinti :) O gaunasi šie žiedai tikrai minkšti ir puikūs, nebent padauginot miltų..

      Panaikinti
  14. O vietoj sviesto margarina galima dėti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galima, bet plikyta tešla daug skanesnė su sviestu :)

      Panaikinti
  15. Kiek mazdaug iseina? bleta ar daugiau? aciu :)

    AtsakytiPanaikinti