2013 m. balandžio 30 d., antradienis

AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ BATONĖLIAI SU PIENINIU ŠOKOLADU...

... pagardintu sūriais riešutais ir traškučiais.



Ar jau ragavot Karūnos naujienų, pieninų šokoladų su karamelizuotais sūdytais riešutais ir sūriais traškučiais? Aš taip :) Mėgstu kontrastus maiste. Kartais paskanauju šokolado su pelėsinio sūrio įdaru, ragavau su sūdytais lašiniais :) 
Pieninis su sūdytais riešutais, skanus prie taurės balto sauso vyno, su minkštu, pvz., brie tipo sūriu. Kitas, su sūriais traškučiais, neblogas prie baltos kavos. Su karamelizuotais sūdytais migdolais man gardesnis. Tik riešutėliai galėtų būti stambesni.. 

Šie šokoladai labai tinka avižiniams batonėliams, kuriuos labai skanu triauškinti pusryčiams su puodeliu jogurto ar prie rytinės kavos. Anąkart turguje pas ūkininką pirkau visą kilogramą avižinių dribsnių. Kaimiškų, naminių, tokių dailių ir teisingų. Košei, duonai, naminiams miusli ir kitokiems geriems dalykams. Šie skanėstai - vieni iš daugelio gerų dalykų, greit pagaminamų ir ilgai neužsilaikančių. Rekomenduoju!


Reikia:
150 g avižinių dribsnių (įprastų, negreito paruošimo)
50 g migdolų plokštelių
3 valg. š. viso grūdo kvietinių miltų
50 g rudojo cukraus
7 valg. š. kokosų aliejaus (galima keisti lydytu sviestu ar kitokiu, pvz., migdolų aliejumi)
šaukštelio cukraus su vanile
200 g pieninio šokolado su karamelizuotais sūdytais migdolais (arba sūriais traškučiais, arba abiejų rūšių per pusę)

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių kaitros.
Šokoladą rupiai susmulkinkite peiliu.
Avižinius dribsnius sumaišykite su migdolų plokštelėmis, miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Supilkite kokosų aliejų. Gerai išmaišykite (aš maišiau pirštais), masė turėtų gautis tik vos drėgna, bet taip ir turi būti.
Suberkite smulkintą šokoladą ir šaukštu dar kartą permaišykite.

Gautus trupinius suberkite į nedidelę, kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (manoji kvadratinė, jos kraštinė 20 cm) ir išlyginkite gerai paspausdami šaukštu.


Pašaukite į orkaitę  ir kepkite apie 25 minutes, kol paviršius šiek tiek paruduos. Labai gerai atvėsinkite ir tik tuomet aštriu peiliu supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Skanaus!


Adaptuota pagal Joy of Kosher

26 komentarai:

  1. Avižiniai batonėliai atrodo nuostabiai, tikiu, kad beprotiškai skanūs, butinai bandysiu tik be tu "k.." sokoladu... kazkaip truputi liudna ir nelabai skanu, kad jie pasitelkdami maisto tinklarastininkus reklamuoja savo naujus produktus... na, bet visiems reikia gyventi, kazkas ankciau ar veliau ir sita reklamos nisa butu uzemes

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tradicinis lietuviškas pabambėjimas, kuris Karūnai daro dar didesnę reklamą nei mano visai nekomercinis įrašas :) Toks jausmas lyg tie "jie" tai kažkokia slapta organizacija, o "k" baisus keiksmažodis... Tinklaraštininkų niekas jėga neverčia, visuomet galima rinktis, ką ragauti ir apie ką rašyti :)
      Vaiva, tu savo tortams darai gerokai didesnę reklamą pasinaudodama savuoju tinklaraščiu ir iš to uždirbi. O juk tai nėra blogai, nors, tikriausiai, yra žmonių, kam labai neskanu :)

      Panaikinti
    2. Šaunuole p.Aušra, pritariu. O poniai kuri ,,spaudzia" receptu tinklarastyje, o kelia tik nuotraukas savireklamai tiktai reiketu patyleti, o ne kitus moralizuot.

      Panaikinti
    3. Na, taip griežtai nereikėjo, yra pas Vaivą ir tinklaraštis su receptais :)
      Darom tai, kas mums priimtina, o skaitytojai renkasi. Aš stengiuosi nebambėti, o spausti kryžiuką viršutiniam kampe, kai nepatinka :)

      Panaikinti
  2. Kaip puikiai atrodo! Tikrai reikės išmėginti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Ingrida, šie avižainiai labai patiko mano vyriškajai draugijai :)

      Panaikinti
  3. Ragavom, tik sunervino, kad su pakuotės svoriu žaidžia. Bet aš gi norėjau paklausti, kur tu radai šokolado su pelėsinio sūrio įdaru?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Net nesugalvočiau patikrinti pirktinio šokolado svorio :)
      Šokoladinių saldainių su pelėsinio sūrio įdaru ir riešutėliu karts nuo karto pirkdavau AJ šokolado parduotuvėlėj. Man šitie labai patinka, tik jau senokai ten nesilankiau, mat vaikai nebe maži :) Pažiūrėjau jų svetainėje, dabar jau gamina ir su Džiugo sūriu :) Teks atrasti progą nuvažiuoti :) Ir vėl reklama :)
      http://www.ajsokoladas.lt/saldainiai/

      Panaikinti
    2. Radau tuos saldainius, reikės paragauti. Arba pati pasigaminsiu :) O šokolado svoris ant pakuotės parašytas juk.

      Panaikinti
    3. Parašytas, tai kame žaidimas su svoriu?

      Panaikinti
    4. Na, paprastai tokio svorio pakuotės, kaip 90g nebuvo. Yra 100g, atsirado 90g. Na, čia kaip ir ne 1l pieno pakuotė, bet 0,9l, ne 200g sviesto pakelis, bet 180g. Supranti, ką noriu pasakyti? Kažkaip nuliūdau, kai pamačiau, kad ne 100g....

      O ką, tu galvojai, kad aš namie tą šokoladą dar pasvėriau? :D

      Panaikinti
    5. Vajetau, tik dabar supratau :) 90g? Tikrai? Keistokai, bet, tikriausiai, atsirastų paaiškinimas :) Aš tikrai pamaniau, kad sugalvojai pasverti ir pamatei ką nors netikėto :) Senstu...

      Panaikinti
    6. Svarbu, kad dabar pasijuokėm :DDD

      Bent jau man tai gamintojas paaiškinimo nerastų, kadangi apgailėtinai tie 90g atrodo.

      Panaikinti
  4. Labai šauniai atrodo, turbūt ir skonis bus geras :-) Šiandien pat darau po darbelio- bus rytdienai į sodybą.:-) Šokoladą jau ragavau - man jis visai patiko.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, smagu, būtinai pasigirk, ar patiko avižainiai :)

      Panaikinti
  5. Norėjau atnešti i darbą pavaišinti koleges, bet..neliko nei vieno,..netyčia :-))) Labai skanu. Dariau su sūriais migdolais ( šokoladu).Galvoju ,kad pakartosiu dar šiandien - bus lauknešėlis pas mamą :-)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pasakykit man vėplai, kas yra viso grūdo kvietiniai miltai ir katroj lentynoj man jų ieškot? :)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Viso grūdo arba rupių kvietinių miltų yra beveik visose maisto parduotuvėse prie miltų :) Aš perku pas vietinį ūkininką turguje, Skuodo rajone esančio malūno girnomis sumaltus miltus, bet tikrai yra prekybcentriuose ir atrodo vat taip:
      http://www.fasma.lt/lt/produkcija/rupus_miltai/kvietiniai_rupus_miltai
      http://www.assorti.lt/malsena-kvietiniai-miltai-viso-grudo-175-kg

      Panaikinti
  7. O ar galima be sokolado? noreciau vaikams iskepti...kuom tuomet pakeisti sokolada?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galit ir nieko nedėti :) Arba įmaišykite saują mėgstamų džiovintų vaisių ar riešutų :)

      Panaikinti
  8. Sveiki,
    ką galėjau padaryti ne taip, jei man batonėliai nesulipo, gavosi skarda pabirų paskanintų dribsnių. Naudojau 7 šaukštus migdolų aliejaus, visa kita pagal receptą. Ačiū, Eglė

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hm, kažin, ar gerai juos suspaudėte prieš kepant? Reikėjo gan stiprokai suspausti šaukštu lyginant paviršių, o iškepus, gerai atvėsinti, nes nors šiek tiek šilti pjaustomi trupa.
      Matyt, kokosų aliejus arba sviestas būtų geriau, nes jie stingsta, nors, kai pasitikslinau recepto šaltinyje, ten naudojamas augalinis aliejus...
      Dar pasiūlyčiau naudojant aliejų vietoj rudojo cukraus dėti medaus arba bent dalį pakeisti juo, tuomet tikrai turi sulipti :)

      Panaikinti
  9. Miltai siuose batoneliuose visiskai nereikalingi...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Skonis geras, bet man irgi subyrėjo į dribsnius, nors ir suspaudžiau ir paskui dar šaldytuve palaikiau...Vietoje aliejaus dėjau 8 šaukštus tirpinto sviesto.

    AtsakytiPanaikinti