2011 m. balandžio 11 d., pirmadienis

RŪKYTOS ŽUVIES UŽTEPAS...

... su avokadu ir obuoliais.

Palangoj vėl kiaušinių - gigantų paradas. Šiemet išmarginti žemaitiškais raštais. Gražu, kad taip vašku mokėčiau... Atvažiuokit pasigrožėti :)




Užtepas - įdomiai skanus užkandis ant duonos, trapučių, pitų, tortilijų ar kaip įdaras lavašų suktinukams..


Reikia:
apie 200 g rūkytos žuvies (aš naudojau šalto rūkymo skumbrę);
1 avokado (geriau minkštesnio);
3 šaukštelių žaliosios citrinos (laimo) sulčių;
pusės didesnio obuolio ar vieno nedidelio (rinkitės saldžiarūgštį);
druskos, pipirų pagal skonį (druskos gali ir neprireikti, priklausomai nuo žuvies sūrumo);
šaukšto grūdėtųjų garstyčių;
žiupsnelio kario miltelių ir kapotos šviežios kalendros, jei mėgstate.

Žuvį nulupame, minkštimą atskiriame nuo kaulų ir ašakų.
Į elektrinį trintuvą sudedame žuvį, nuluptą ir susmulkintą avokadą, garstyčias, supilame citrinos sultis, jei naudojame, suberiame prieskonius. Viską gerai sutriname iki vientisos tyrės. Pridedame nuluptą , išvalytą ir kubeliais supjaustytą obuolį ir dar patriname.
Paragaujame, jei reikia, pridedame druskos, citrinų rūgšties, paskaniname pipirais.


Ypač skanu su pašildytomis, paskrudintomis tortilijomis ar ruginiais duonos trapučiais... :)

2 komentarai: