2011 m. balandžio 15 d., penktadienis

VIŠTIENOS BLAUZDELĖS MEDAUS - CINAMONO MARINATE

Tiems, kam patinka kvapni vištiena su egzotiška natele .. :)


Reikia:
8 mažųjų vištienos blauzdelių;
4 skiltelių česnako;
apie 60 ml (1/4 puodelio) aliejaus;
2 šaukštelių sojos padažo;
apie 60 ml ryžių acto (galite keisti citrinų sultimis);
poros šaukštų medaus;
šaukštelio malto cinamono;
keletos šakelių šviežio čiobrelio (arba šaukštelio džiovinto);
pusės šaukštelio malto imbiero miltelių;
pusės šaukštelio garstyčių.

Visas marinato sudėtines dalis sumaišyti ir užpilti ant švariai nuplautų ir nusausintų blauzdelių. Palikti šaltai visai nakčiai ar ilgiau, vis pavartant ar pakratant dubenį, kad pasimarinuotų (galima viską sudėti į plastikinį maišelį, taip patogiau bus vartyti):


Maždaug po paros vištieną sudėti į kepimo skardą, užpilti marinatu ir nuolat palaistant kepti 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie pusvalandį.

Patiekti su ryžiais ir daržovėmis arba kaip patinka... :)


Pagal Greedy Gourmet.


6 komentarai:

  1. Atrodo tikrai skaniai. Seniai paukštienos nevalgiau, o tai verčia dar labiau norėti...

    AtsakytiPanaikinti
  2. marinatas - fantastiskas. tikrai labai skanus... as gal per trumpai marinavau... nuo ryto iki dabar, tai yra valanda atgal :) kitakart pabandysiu ilgiau :) o tada ziuresim.... :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Migle :) Ilgiau pamarinavus tikrai dalykas gaunasi geresnis :)

      Panaikinti
  3. o druskos nereikia nei pagal skonį?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nereikia, nes sūrumą reguliuojate sojų padažu :)

      Panaikinti