Tamsiai sodrus užpilas iš cukraus su melasa bei šlakeliu brendžio šias salotas paverčia ypatingai gardžiomis.
Reikia:
gero šūsnio jaunų špinatų lapelių;
3 - 5 šviežių, kietų ir traškių pievagrybių;
pusės vidutinio raudonojo svogūno;
saujos saulėgrąžų branduolių (galima keisti mėgstamais riešutais);
gabalėlio mėgstamo sūrio su mėlynuoju pelėsiu.
Užpilui:
1 šaukšto brendžio;
1 - 2 šaukštų rudojo cukraus;
2 - 3 šaukštų balzaminio acto;
šaukštelio garstyčių;
apie 0,5 stiklinės aliejaus;
druskos ir pipirų pagal skonį.
Švarius špinatų lapelius sudėti į lėkštę kartu su labai plonomis riekelėmis supjaustytais pievagrybiais, trupintu sūriu, plonai supjaustytu svogūnu ir pakepintomis saulėgrąžomis.
Užpilui visus produktus sumaišyti ar suplakti (aš naudoju rankinį "šeikerį") ir užpilti ant salotų.
Labai tiks rausvas vynas, pvz., jaunas, naminis, agrastų :)
Skanaus!
Šaltinis iš čia.
Užpilas skamba fantastiškai. Kaip tik neseniai nusipirkau kriaušių balzaminio acto - jaučiu labai tiks. Būtinai išbandysiu :)
AtsakytiPanaikintiJuliana, tikrai rekomenduoju, šios salotos puikios :)
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai atrodo, meginsime patys :)
AtsakytiPanaikintiSkamba tai tikrai skaniai. Aš irgi būtinai bandysiu!
AtsakytiPanaikintiAčiū, suintrigavote - bandysim:)
AtsakytiPanaikintiSkanaus ragaujant :)
AtsakytiPanaikinti