2011 m. rugpjūčio 9 d., antradienis

SKREBUČIAI "KAI NORISI KAŽKO SALDAUS"

Kai net giliausiam užkampy nebėra užslėptų skanėstų, o pyragų kepėja paskelbia atostogas... :)


Saldūs, cinamoniniai skrebučiai prie kavos ar arbatos. Beveik kaip sausainiai, traškūs, su skaniai apsilydžiusiu cukrumi ir kvepiantys cinamonais. Tokius gamindavo mano mičiutė. Tokiais greit pavaišinsite ir nustebinsite netikėtus svečius. Tokie greit dings nuo stalo, kai pabos įmantrūs pyragai. Su tokiais pavyko netikėtai laimėti  mūsų kaimo gimtadienio metu rengtą konkursą šeimininkėms, tema "viskas iš duonos". Vis dar galioja nerašyta taisyklė, jog genialumas paprastume...

Reikia:
baltos forminės duonos (gali būti ir ne visai šviežia);
cukraus;
cinamono;
grietinėlės (apie 400 ml kepalui baltos duonos).

Duonos riekeles supjaustome puselėmis arba trikampiais. Į lėkštę įberiame cukraus ir pagal skonį įberiame malto cinamono (aš jo beriu negailėdama). Į kitą, gilesnę lėkštę įpilame grietinėlės.

Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių (labai tiktų griliaus režimas ar kaitinimas tik iš viršaus, bet jei tokio nėra, padėklą su duonele įstatome aukščiau).

Duonos riekę viena puse greit merkiame į grietinėlę, o tuomet - į cukraus ir cinamono mišinį ir lengvai paspaudžiame. Sumirkusi pusė turi gerai aplipti cukrumi.


Sausąja puse riekelę dedame ant švarios ir sausos skardos. Taip pat padarome su likusiomis duonos riekėmis.


Kepame, kol cukruotas paviršius aptirpsta ir išdžiūva, o duona lengvai suskrunda. Ne mažiau skanu, kai duona lieka šiek tiek minkšta (kepimo laiką reguliuojame išimdami vieną riekelę ir paragaudami. Tai priklauso ir nuo duonos šviežumo)... 

5 komentarai:

  1. Tikrai labai dažnai paprasčiausi dalykai būna gardžiausi :) Atrodo skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Priminė, man močiutės keptas batono riekeles mirkytas kiaušinio plakinį :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Asta, dėkui.

    Violeta, tokias ir mes kepame, tik nesaldžias. Vieni skaniausių pusryčių :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Šie skrebučiai pats skaniausias desertas iš paprastų, koks tik begali būti. Neįmanoma atsivalgyti nei prie arbatos, nei prie kavos ;)

    AtsakytiPanaikinti