Jei kas nors leistų esant tokiai protingai (šypt iki pat ausų) sugrįžti atgal, pasirinkimo nekeisčiau. Nekeisčiau pasirinkimo susieti gyvenimą su tuo pačiu Žmogumi su kuriuo pragyvenau visus šiuos metus. Gerbiu ir myliu už begalinį rūpestį, nuoširdumą ir pagarbą. Už gerumą ir paprastumą. Už niekad neišsemiamą optimizmą, kuris nė sekundei neleidžia suabejoti, suklupti ir lyg amžinas variklis, gaminantis energijos daugiau nei suvartoja, gena ir mane pirmyn... Už daugybę gražių kartu praleistų akimirkų.
Duok, Dieve, tik sveikatos. Ir dar sulaukti ne vien sidabrinių, bet ir auksinių metų...
Aš jį pavadinčiau šokoladiniu - riešutiniu - vafliniu tortu. Na, taip, skoniu šiek tiek panašus į tuos gardžiuosius ir man per saldžius saldainius auksiniais popierėliais, pavadinimu 'ferrero rocher', tik nežinau, ar taip drąsiai galima skolintis tokius pavadinimus. Bet receptą sukūriau ne aš, todėl tebūnie.
Puikus tortas ypatingai progai, daug šokolado, riešutinio kremo, lazdynų riešutų ir šiek tiek traškių vaflių. Rudeninis. Visai nesunkiai pagaminamas ir sotus...
Reikia:
biskvitui:
5 kiaušinių
6 šaukštų cukraus pudros
200 g maltų lazdynų riešutų (riešutus paskrudinau orkaitėje, nulupau odelę ir sumaliau)
2 šaukštų kakavos
2 šaukštų miltų
2 nubrauktų šaukštelių kepimo miltelių
kremui:
200 g minkšto sviesto
200 g tamsaus šokolado (naudojau 72%)
5 šaukštų šokoladinio riešutų kremo (pvz., 'nutella')
4 riešutinių vaflių (sunaudojau pakelį lietuviškų riešutinių vaflių, 70 g)
Biskvitui kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, iki purumo.
Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais, pamažu, vis maišydami, įmaišykite į kiaušinių masę. Suberkite riešutus ir švelniai išmaišykite.
Tešlą sukrėskite į apvalią, kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau atsegamą, 22 cm skersmens) ir pašaukite į 180 laipsnių kaitros orkaitę. Kepkite apie 40 min. (tikrinkite mediniu pagaliuku). Iškepusį gerai atvėsinkite.
Kremui šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje ir palikite pravėsti.
Minkštą sviestą išplakite iki purumo, supilkite tirpintą šokoladą, riešutinį kremą ir gerai išmaišykite.
Sudėkite peiliu rupiai susmulkintus vaflius.
Biskvitą perpjaukite horizontaliai pusiau. Vieną sluoksnį pertepkite kremu (maždaug puse kiekio), užklokite antruoju biskvitu, švelniai paspauskite ir užtepkite likusio kremo (ant šonų taip pat). Puoškite kapotais riešutais ar pvz., tikraisiais "ferrero rocher" saldainiukais. Įdėkite į šaldytuvą, kad kremas sutvirtėtų.
Prieš pjaustant, tortą šiek tiek palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų...
Man pavyko biskvitus perpjauti ne į dvi, bet į visas tris dalis. Plonesni daug skaniau. Tuomet kiekvieną jų pertepiau kremu, o prieš tepdama, dar biskvitus šiek tiek sulaisčiau citrinos sultimis parūgštinta arbata, kad būtų drėgnesnis. Labai skanus!
Recepto šaltinis: Traces of Sweet Muffins
Labai labai!
AtsakytiPanaikintiBūtinai išmėginsiu!
Gabriele, tikrai patiks :)
PanaikintiNuostabu! Ir kaip gražu girdėt iš moters tokius žodžius apie vyrą! Sveikinimai ir dar ilgų jaukių šeimyninių metų! ;)
AtsakytiPanaikintiO tortas nuostabus! Esu tokius saldainius gaminusi- visgi tikrai panašūs į Ferrero ;) O idėja su tortu - dar geriau, keliu į archyvą laukti progos ;)
Ačiū, Vilma :0)
PanaikintiSaldainius ir aš esu gaminusi, ne mažiau skanūs :) Tikiuosi atsiras progų iškepti ir tokį :)
Kaip nuoširdu.Ieškojau recepto, o užplūdo meilė savam vyrui:)))nes tokius pačius žodžius pasakyčiau Savajam.Dar trys metai iki porcelianinių...Einu iškepsiu Jam ką nors skanaus...
AtsakytiPanaikintiAčiū, labai gražus komentaras :) Linkiu sulaukti ne tik spindinčio porceliano :)
PanaikintiKoks mielas, meilės kupinas įrašas ♥
AtsakytiPanaikintiAčiū, Aguonėle, malonu, kad vis užsuki :)
PanaikintiAs uzsuku pas Tave daznai. Cia labai miela, tik kad nieko neiseina vis pagaminti, nors kruva issispauzdintu receptu!
PanaikintiVisai, kaip ir aš :) Pas tave dažnai lankausi :) Valgau akimis :)
PanaikintiKaip tik ieškau šokoladinio torto recepto gimtadieniui. Nes šiemet aš tokio noriu! Tai va, sujaukei man mintis, nes nebežinau ar tavo, ar aguonėlės rinktis. Ai, kepsiu abu :D
AtsakytiPanaikintiJulija, teks mesti burtus, kurį pirmiausiai gaminti :) Skanaus gimtadienio, gražių dienų :)
PanaikintiJau ruošiausi išjungti kompiuterį, bet pagalvojau, kad perbėgsiu per blogus. Ir nuostabus laiškas, nuostabus tortas ir tokia švelni romantiška nuotaika....kaip viskas skanu...ačiū Tau...įsidedu į kelionę (saldumą, meilę, šypsenas)
AtsakytiPanaikintiLabai ačiū, Odeta :0)
PanaikintiLabai labai gražūs žodžiai apie svarbiausią dalyką šiame gyvenime. Tai nuostabus pavyzdys kaip galima išsakyti mintis nenaudojant tokių gal jau kartais ir banaliais virstančių žodžių kaip "myliu" ar "meilė". Akivaizdu, kad autorė ne tik sugeba džiuginti savo artimuosius ir turbūt šios svetainės lankytojus savo gaminiais, bet ir šiltais žodžiais, kurie maloniai užlieja protą ir širdį, ir ištirpsta kaip gabalėlis skanaus torto burnoje... Ačiū Jums ne tik už Jūsų receptus, bet ir už skleidžiamą šilumą ir šviesą. Ilgų ir laimingų gyvenimo metų Jums, p. Aušra, ir Jūsų artimiesiems.
AtsakytiPanaikintiNuoširdus ačiū :) Jūsų žodžiai labai šildo :)
PanaikintiSveikinu!
AtsakytiPanaikintiAčiū!
PanaikintiSveikinimai tokia gražia proga!.. Net širdukę sušildė po tokio žvarbaus balsavimų ryto :)
AtsakytiPanaikintiO torčiukas bus būtinai išmėgintas - riešutus, šokoladą ir traškesius mėgstam labai labai labai :)
Dėkui, Jule :) Pas mus balsavimų rytas taip pat apšarmojęs, bet labai gražus :) Sėkmės!
PanaikintiŠį savaitgalį šventėme senelių deimantines vestuves, tai paskaičius Tavo įrašą dvigubai gera pasidarė. Linkiu dar daug laimingų metų kartu!
AtsakytiPanaikintiTortas atrodo nuodėmingai skaniai ir saldžiai, kaip tik tokiai progai. :)
Oho, vat čia tai sukaktuvės, linkiu visiems tokių sulaukti :) Ačiū, Vilma :)
PanaikintiNuoširdžiai sveikinu šilčiausio ir mylimiausio blog-o šeimininkę! Linkiu jums ir toliau žavingai klestėti :)
AtsakytiPanaikintiO aš nuoširdžiai dėkoju už gražius žodžius :)
PanaikintiAušra, kaip gera matyti laimingus žmones:) Sveikinimai jums abiems!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Rennie, smagu, kad grįžai. Tikiuosi sveiksti ir greit stebinsi savaisiais skanumynais :)
PanaikintiLaba diena,
AtsakytiPanaikintiAš išbandžiau šį tortuką, nerealus :) Tačiau išduokite paslaptį, ką padaryti, kad riešutai nesusėstų į vieną vietą, t.y. dugną?
Hm, su tokia problema nesusidūriau :) Kažkas pas jus ne taip. Tai galėjo nutikti tik dėl to, kad riešutai buvo per rupūs. Per stambiai susmulkinote? Būtinai riešutus reikia paskrudinti, tuomet jie pasidaro ne tik kvapesni, bet ir geriau susismulkina. O šiaip, riešutinė tešla gaunasi pakankamai klampi, kepant neturėtų riešutai atsiskirti :)
Panaikintikokie nuostabus zodziai izanginiai. net susigraudinau;)
AtsakytiPanaikintiTortas gavosi puikus..visiems patiko, tik biskvita dar sulaisciau kava, kita kart brendziu suvilgysiu.Aciu uz recepta..
AtsakytiPanaikinti