O šiandien vaišinu puikiu pyragu. Tokį manoji vyrija suvalgo neatsitraukdami nuo stalo :) Viena mėgstamiausių - plikyta tešla, kurios gaminimui "atmušiau ranką" ir kepu, kepu, kepu. Mėlynės su plakta grietinėle ir plikyta tešla, nieko gardesnio šiai akimirkai nežinau.
Reikia:
tešlai:
125 ml vandens
2 didelių arba 3 mažų kiaušinių
100 g miltų
žiupsnio druskos
50 g sviesto
kremui:
250 ml riebios grietinėlės
1 valg. š. miltinio cukraus (arba pagal skonį)
250 g šviežių mėlynių
kupino šaukšto migdolų drožlių ir miltinio cukraus viršui
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių kaitros.
Tešlai vandenį užvirinkite su sviestu ir druska. Kai sviestas ištirps, puodą nukelkite nuo kaitros ir greit įmaišykite miltus. Maišykite, kol gausite vienalytės tešlos gniutulą. Atvėsinkite.
Kiaušinius šiek tiek paplakite ir įmaišykite į tešlą (tik būtinai į atvėsusią, nes kitaip, kiaušiniai išvirs ir sukrekės).
Gerai išmaišykite, tešla turi gautis glotni, minkšta ir vienalytė (lengviau išplakti mikseriu).
Skardą išklokite kepimo popieriumi, o tešlą sukrėskite į konditerinį maišą. Išspauskite maždaug 20 cm skersmens žiedą. Tešlą spauskite keliais sluoksniais ir keliomis eilėmis (galite išdėlioti šaukštu). Viršų pabarstykite migdolų drožlėmis ir pašaukite kepti. Kepkite apie 40 minučių, kol pakils, išsipūs ir lengvai paruduos (kepimo metu orkaitės nedarinėkite).
Iškeptą žiedą atvėsinkite ir perpjaukite į dvi dalis.
Kremui grietinėlę išplakite su cukrumi iki standžių putų. Įmaišykite uogas ir užtepkite ant perpjauto pagrindo. Užvožkite viršutine dalimi ir gausiai apibarstykite miltiniu cukrumi.
Idėją pasigavau pas Chadeyka
Va čia tai maistas man būtų :D Mes dabar su mėlynėm gaminam varškės-natūralaus jogurto saldų kremą su želatina.
AtsakytiPanaikintiLaukiu pamatyti užfiksuotas akimirkas!
Julija, tavasis varškės - jogurto kremas puikiai tiktų šiam žiedui :)
PanaikintiO žiedų bus, žinau, kad jų lauki :)
eina sau skanu. čia gi mano mėgstamiausias desertas...
AtsakytiPanaikintiTai prašom į svečius, juk visai netoliese :)
PanaikintiParis Brest perkeltas i visiskai kita lygmeni! skaitytojas nepyksta;
AtsakytiPanaikintiTaip, originale tai taip ir vadinama, nepaisant, kad tai nėra tikrasis Paris Brest :) Kad nepykstate, ačiū :) juk vasara :)
PanaikintiMan net nebūtų toptelėjusi tokia mintis iš plikytų pyragaičių padaryti vieną didelį :) Va čia tai idėja gera, o dėl skonio net neabejoju kad buvo puiku, juk grietinėlė ir uogos puikus derinys!
AtsakytiPanaikintiTaip, Gintare, derinys tikrai puikus ir pagaminti visai nesunku :)
PanaikintiMan kaipir Aušrai, pirma mintis buvo apie Paris Brest'ą. Niam niam kaip čia turėtų būti skanu!
AtsakytiPanaikintiČia yra labai skanu, nors su tikruoju Paris Brest, turbūt, nepalyginamas, ten tiek visko!
PanaikintiAušra, noriu į svečius, jei dar liko pyrago:) jei ne, teks pačiai bėgt tešlą plikyt, nes va taip va LABAI REIKIA kąsnelio... Labai skanios nuotraukos!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Kiaune :) Mielai pakviesčiau, jei kur netoliese po pajūry vaikštinėji :) arba dar geriau atsineščiau prie jūros!
PanaikintiMmmm skanumėlis :)
AtsakytiPanaikintiO jei dar įmaišyt šilauogių ir kremą palengvinti varške, liežuvį galima būtų nusikąsti :)
PanaikintiTaip ir įsivaizduoju, kandu tokį ir kremas tiesiog trykšta pro šonus... Rojus :D
AtsakytiPanaikintiTaip, Martyna, visiškas rojus :0)
Panaikinti