2010 m. rugsėjo 30 d., ketvirtadienis

KEPTI PERSIKAI

Nuo lietuviškų šermukšnių prie egzotiškų persikų... :)
Žiūrėjau į šiuos skanėstus pas Mademoiselle  (ačiū jai už idėją) ir netikėjau, kad gali būti taip, kad vieną kartą pabandžius, nebegali sustot. Todėl noriu pasidalint. Pavadinčiau jį ne desertu, bet užkandžiu, nes suteikia sotumo pojūtį. Gero sotumo. Ir tikrai tirpsta burnoje.


Kaip visuomet būna, per kelis pabandymus šiek tiek pridėjau nuo savęs. Persikus, perpjoviau pusiau, išėmiau kauliukus ir šiek tiek pagilinau duobutę. Pripildžiau pelėsiniu sūriu (geriau aitresniu), apibarsčiau kapotais riešutais (kokius radau po ranka), apliejau šaukštu auksaspalvio sirupo ir pabarsčiau maltais juodaisiais pipirais.


Kepiau 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie 10 minučių, kol sūris išsilydė, o persikai šiek tiek suminkštėjo.
Karštus apliejau padažu iš ketvirtadalio stiklinės tamsaus balzaminio acto ir poros šaukštų rudojo cukraus. Balzaminį actą kaitinau kartu su cukrumi, kol beveik pusė nugaravo ir gerokai sutirštėjo, iki klampaus ir tąsaus sirupo.

Kartais iki skanios laimės tiek ir tų pastangų...  :)

3 komentarai:

  1. Isivaizduoju si nuostabu skoni ... pasakiskai skaniai atrodo. Man taip p at patinka silti persinkai prie zaliu salotu ir kreveciu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. mmm..as taip pat neatsisakyciau vienos puseles paragavimui...;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, merginos, mielai pakviesčiau jus ant "keptų persikų"... :)

    AtsakytiPanaikinti