2010 m. rugsėjo 23 d., ketvirtadienis

KIAULIENOS IŠPJOVA...

... marinuota ir kepta šviežių pomidorų pataluose. Kepimo rankovėje, be jokių papildomų riebalų.

Vienas minkščiausių ir vertingiausių mėsos gabalėlių pomidorų, petražolių ir česnakų marinato dėka įgauna ypatingo skonio ir aromato.
Tiesiog pomidorinis kepsnys.


Reikia:
kiaulienos išpjovos;
4 - 6 minkštų, persirpusių ar gerai prisirpusių pomidorų;
geros saujos šviežių petražolių;
2 - 3 česnako skiltelės;
čili pipirų (šviežių, sūdytų ar džiovintų);
druskos, mėgstamų prieskonių mėsai arba sojų padažo;
kepimo rankovės (plėvelės).

Mėsą įtrinti druska (ar apipilti sojų padažu), prieskoniais ir palikti vėsiai. Pomidorus, perpjautus pusiau sutarkuoti smulkia trintuve iki pat žievelės (reikia tik minkštimo). Pridėti išspausto česnako, smulkiai kapotų petražolių, pagal skonį padruskinti. Pridėti čili pipiro. Visą šią tyrę užpilti ant mėsos (išpjova turi pilnai apsikloti pomidorų patalais) ir palikti šaldytuve valandėlei - kitai.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Užtaisyti kepimo rankovės - plėvelės vieną galą. Išpjovą patalpinti kepimo rankovėn, supilti pomidorinį marinatą ir užtaisyti kitą galą. Dėti į skardą ir pašauti į orkaitės apatinį trečdalį, nes kepant plėvelė išsipučia kaip balionas. Kepti 20 - 30 minučių.


Patiekti su biriai virtais grikiais, kurie šiuo  metu yra didelė prabanga bei šviežių daržovių salotomis... :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą