2010 m. rugsėjo 28 d., antradienis

TIESIOG PYRAGAS


Su tąsiu pašokoladinto kondensuoto pieno įdaru. Avižinis. 

Niekaip nesugalvojau, kaip jį pavadinti.


Reikia:
100 g sviesto;
200 g rudojo cukraus;
0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
1 didelio kiaušinio;
šaukštelio vanilinio cukraus;
150 g persijotų miltų;
120 g greit paruošiamų avižinių dribsnių.

Įdarui:
šaukštelis sviesto;
indelis saldinto kondensuoto pieno;
plytelė juodojo šokolado;
šaukštelis vanilinio cukraus.

Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi iki purumo. Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su dribsniais, kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Švelniai įmaišyti į skystąją tešlą. Tešla turėtų gautis nelabai skysta, tirštoka:


2/3 tešlos išdėlioti nedidelėje kepimo formelėje ir gerai prispausti šaukštu.
Įdarui puode ant labai nedidelės kaitros nuolat maišant ištirpinti kondensuotą pieną su sviestu ir trupintu šokoladu iki vientisos rudos masės.


Šią masę užpilti ant kepimo formoje jau esančios tešlos:


Likusią tešlos dalį šaukštu nedideliais ploteliais išskirstyti ant viršaus. Kepti 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie 20 minučių, kol paviršius skaniai paruduos:


Pyragą visiškai atvėsinti ir prieš pjaustant palaikyti šaldytuve. 

"Mama, kodėl negali dažniau tokių stebuklų iškepti?" Po to seka skaičiavimai kas, kiek suvalgė ir muštynės dėl paskutinio gabalėlio... :)

Šaltinis čia.

6 komentarai:

  1. Katik isbandziau si pyraga, tik nezinau kodel man sokoladinis sluoksnis niekaip nesutirstejo, nes ir buvo palaikytas saldytuve pyragas, taciau isvertus sokoladinis isbego :( bet siaip skonis geras, saldus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šaunu, kad išbandėt. Šiaip, ir neturėjo labai sukietėti, kondensuotą pieną reiktų laabai ilgai kepti, kad sutirštėtų (tada geriau rinktis Rududu). Dar priklauso nuo storio - jei pas jus buvo storesnis sluoksnis, masė todėl ir nespėjo sutirštėti, išbėgo, o jei kepti masę plonesniu sluoksniu - sutirštėtų labiau. Mano pyrago karamelizavosi tik pakraščiai, vidurys taip pat liko minkštas. Bet skonis nuo to nenukenčia...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Išbandžiau, labai sudomino tas tąsusis sluoksnis, deja, iškepęs ir atvėsęs jis nei kiek netįso, buvo kietas :(

    AtsakytiPanaikinti
  4. Įdomu, nes kiekvienam gaunas skirtingai, vienam per skystas, tau, Lina, gavos kietas įdaras. Aš taip pat norėjau, kad gautųsi kietesnis, nes atpjauti negalėjau, išbėgo lyg tąsi lava. Originale - dailiai supjaustytas. Įdomu, kokiu storiu pati kepei? Vaikai vis prašo pakartot, galvoju, gal pabandyt su Rududu...
    Ačiū, kad pasidalinai :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Manąjį pyragą pjaunant, peilį teko stipriai spausti :)Įdarą apibūdinčiau klampiai kietas... O taip tikėjausi to išbėgančio tąsumo :) Pabandymui kepiau iš pusės produktų normos mažoje 18cm diametro formelėje, gal per ilgai kepiau? Nes laukiau, kol paruduos... Manojo pyrago aukštis buvo 3-4cm.

    P.S. Aš esu "TARP VĖJO GŪSIŲ..." kasdienė gerbėja-skaitovė, gera čia užsukti :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gali būti, kad plonesnis sluoksnis sustingsta labiau. Matai, manoji širdelės forma taip pat nedidelė, apie 20 cm ilgiausiame krašte, o aš kepiau iš pilnos normos. Tad, matyt, todėl man ir gavosi skystesnis. Kaip supratau, pagal originalų receptą ir turėjo gautis taip, kaip gavosi tau, Lina. Tavo dėka žinosiu, kaip iškepti tvirtesnį pyragą, o tu bandyk kepti storesniu sluoksniu... :)
    Labai ačiū, kad daliniesi, bandai ir dažnai užsuki. Smagu žinoti, kad kažkas skaito ir patinka! :)

    AtsakytiPanaikinti