Subalansuota vyrams, bet labai rekomenduojama ir moterims gurmanėms... :)
Mėsa, troškinta aluje. Su pievagrybiais, obuoliais ir kadagio uogomis, suteikiančiomis medžiotojiškos natelės...
Reikia:
1,5 kg neriebios kiaulienos (aš rinkausi sprandinę);
5 nedidelių galvučių svogūno;
5 rūgščių obuolių (puikiai tiks "Antaniniai" ar "Bogatyr");
10 - 12 pievagrybių;
apie 10 skiltelių česnako (arba viena galvutė);
butelio šviesaus alaus;
10 džiovintų kadagio uogų;
100 - 150 g grietinės;
druskos, pipirų pagal skonį;
aliejaus kepimui.
Mėsą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sumaišyti su traiškytu česnaku. Keletui valandų palikti poilsiui.
Keptuvėje, ant didesnės kaitros apkepinti mėsą. Suberti rupiai supjaustytus svogūnus ir dar šiek tiek pakepinti, kol svogūnai suminkštės.
Viską suversti į storadugnį puodą. Suberti nuplautus, ir stambiai supjaustytus pievagrybius, ketvirčiais supjaustytus ir išvalytus obuolius, rankomis sutrintas kadagio uogas, sudėti grietinę, supilti alų, pasūdyti, papipirinti ir užvirinti. Užvirus (atsargiai, alus linkęs putoti ir bėgti), kaitrą sumažinti iki minimumo, nugraibstyti putas, uždengti dangčiu ir nemaišant troškinti, kol mėsa taps labai minkšta (apie valandą ar kiek daugiau).
Šaltinis Olsanka.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą