2010 m. gruodžio 17 d., penktadienis

VIŠTIENOS SRIUBA

Su lęšiais, porais ir rūkytais šonkauliais. Tirštai soti.


Reikia:
4 -5 mažųjų vištienos blauzdelių;
apie 300 g  - 400 g rūkytų šonkaulių;
stiklinės lęšių;
3 - 4 bulvių;
galvutės svogūno;
nedidelio poro;
didesnės morkos;
gabalėlio sviesto;
džiovintų žolių mišinio sriubai (be jokių E);
šaukšto miltų;
druskos, pipirų, lauro lapų.

Lęšius užmerkti keletui valandų.
Vištienos blauzdeles švariai nuplauti, užpilti vandeniu ir užvirinti. Įdėti pipirų, lauro lapų, prieskonių sriubai, druskos, įmesti nuluptą sveiką svogūno galvą ir ant mažos kaitros išvirti sultinį (apie 30 - 45 min.). Iki virimo likus maždaug 15 minučių, sudėti rūkytus šonkaulius. 
Blauzdeles išimti, mėsą nupjaustyti nuo kaulų ir atsidėti.
Nuskustas bulves supjaustyti kubeliais ir sudėti į sriubą, prie šonkaulių. 
Apvirus bulvėms, suberti lęšius.
Porą (baltąją dalį) supjaustyti plonais žiedeliais, morką sutarkuoti ir viską pakepinti svieste, kol suminkštės. Įmaišyti šaukštą miltų ir pakepinti. Įpilti samtį ar du verdamos sriubos skysčio ir užvirinti, kol sutirštės. Visą šį turinį supilti į sriubos puodą ir pavirinti, kol išvirs bulvės.
Sudėti šlaunelių mėsą ir dar šiek tiek pakaitinti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą