2010 m. gruodžio 15 d., trečiadienis

MORKŲ KEKSIUKAI

Su razinomis. Sultingi, minkšti ir labai kvapnūs. Puikiai tinkami Kalėdiniam laikotarpiui.


Tešlai:
110 g sviesto;
0,5 stiklinės rudojo cukraus;
2 kiaušinių;
pusės apelsino žievelės;
2 šaukštų apelsino sulčių;
100 g maltų migdolų ir 110 g miltų (arba 210 g miltų);
nubraukto šaukštelio kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
0,5 šaukštelio prieskonių meduoliams;
2 didesnių morkų;
nepilnos stiklinės (3/4) geltonųjų razinų;
brendžio razinoms mirkyti.

Nuplautas razinas iš vakaro ar prieš keletą valandų užpilti brendžiu, kad apsemtų.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi, po vieną įmušti kiaušinius. Įtarkuoti apelsino žievelę ir supilti sultis.
Miltus sumaišyti su maltais migdolais, kepimo milteliais, druska ir prieskoniais meduoliams. Švelniai įmaišyti į skystąją tešlą.
Nuskustas ir smulkia trintuve sutarkuotas morkas taip pat įmaišyti į tešlą. Ten pat suberti išmirkytas razinas ir dar kartą išmaišyti.
Tešlą sukrėsti į popierinėmis formelėmis išklotas keksiukų formeles (2/3 formelių tūrio) ir pašauti orkaitėn:


Kepti 30 - 40 minučių iki auksinės spalvos.


Receptas puikus, kepiau keletą kartų, tiek mažesnius keksiukus, tiek didesnį keksą su stambiomis "Jumbo" razinomis ir pakapotais braziliškais riešutais... :)


Adaptuota pagal Duonos ir žaidimų.

4 komentarai:

  1. Žinok, neatsisakyčiau :)
    Apskritai apie morkų pyragą pasvajoju senokai... Niam :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Geras šitas, Jurgita. Ir tavo morkų tortas taip pat. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vakar susigundžiau šiuo receptuku. Turiu pasakyt, kad rezultatas- LABAI, LABAI! Ankščiau kepdavau morkų keksiukus su razinomis, bet va čia ypač viską pagerina apelsinas. Beje, neturėjau maltų migdolų, tikiu, kad jie dar labiau viską praturtina, reiks bent šeip riešutų pasikapoti smulkiai, turėtų tikti. Kepsiu dar ne kartą. Pasižymėjau prie labiausiai vykusių keksiukų receptų. Ačiū už tai, kad dalinatės!

    AtsakytiPanaikinti