2011 m. vasario 23 d., trečiadienis

ŠKOTIŠKI BLYNAI


Juk artėja Užgavėnės...

Žurnalo "Mano namai" receptų serijos knygelėje "Blynai ir vafliai" (2008 m.) patariama:

Jei į blynų tešlą įpilsite rūgpienio, kefyro arba pasukų ir pridėsite šiek tiek valgomosios sodos, iškepsite minkštus ir purius blynus. Į 500 ml tešlos beriamas vienas arbatinis šaukštelis sodos. 

Tešlą, į kurią įdėta sodos, reikia iškepti iškart: iš pastovėjusios blynai nebus purūs. Jei kepsite daug blynų, ar kepdami norėsite padaryti pertrauką, vietoj šaukštelio sodos, reiktų berti tik puse šaukštelio ir pridėti šaukštelį kepimo miltelių.

Į blynų tešlą įpylus rūgusio pieno produktų, blynai bus ne tik purūs, bet ir malonaus skonio. Tokie nesigaus įpylus šviežio pieno. Jei turite tik saldaus pieno, į jį įmaišykite citrinų sulčių - iškepsite puikius blynus.

Kepdama storus škotiškus blynus, taip ir padariau. Kaip rekomendavo receptas, kepdama nepyliau daug aliejaus. Blynų eksperto nuomone - blynai kitokie, nei įprasti, bet skanūs. Putlūs, savo tekstūra primenantys bandeles. Iš duoto kiekio išeina apie 12 - 15 storų blynų.


Tešlai:
250 ml miltų;
2 šaukštų cukraus;
1 šaukštelio kepimo miltelių;
0,25 šaukštelio valgomosios sodos;
šaukštelio citrinos sulčių;
250 ml pieno;
1 kiaušinio;
2 šaukštų aliejaus;
aliejaus kepimui.

Citrinų sultis sumaišykite su kambario temperatūros pienu ir palikite penkioms minutėms pastovėti. 
Kitame dubenyje gerai sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir sodą. Į viduryje padarytą įdubą įmuškite išplaktą kiaušinį, aliejų ir pieną. Išmaišykite.
Keptuvę apšlakstykite aliejumi, įkaitinkite vidutinėje temperatūroje ir iškepkite blynus.

5 komentarai:

  1. Užgavėnės. Tokių nuotraukų prisižiūrėjus negali neužsimanyti Užgavėnių!

    AtsakytiPanaikinti
  2. O ką, smagu, juk šiemet blynų šventė kovo 8!

    AtsakytiPanaikinti
  3. O man taip neiškilo, nesuprantu kodėl... Ale vis tiek skanu buvo :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kartais, taip atsitinka :) Svarbu patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  5. O miltų reikia dėti 250 mililitrų ar gramų? Kokios konsistencijos turi gautis tešlą?

    AtsakytiPanaikinti