Mūsų Velykos buvo ramios ir sočios. Su saugiai ryškiais margučiais. Mano pabandymai kiaušinius dažyti natūraliais dažais, virto tiesiog manija :) Atradau pati sau tai, ko, jau žinau, neatsisakysiu ir ateityje.
Tamsiai kiaušinius nudažė vaisinė arbata su džiovintomis rugiagėlėmis ir sausmedžių uogomis, neprireikė net ąžuolo ir juodalksnio žievių. Lyg ir nuobodūs, bet pilki kiaušiniai man buvo patys mieliausi.
Oranžiniai geltonais kiaušinius pavertė ciberžolė, saulės geltonumo - žalioji arbata.
Žinoma daugiausiai pasitikėjimo verti svogūnų lukštai, su jais daugiausiai galima improvizuoti. Dalinai svogūnų lukštais apsukti kiaušiniai, pabuvę ciberžolės nuovire, pasimargino raudonai oranžiniai:
Gaila, kad vištos šiemet prastai dėjo baltus kiaušinius :0) nes rudų "neįkabino" šienas...
Kiaušiniais teks dar keletą dienų pasidžiaugti. Iki pat Atvelykio labai praverčia idėjos, kur gi juos sunaudoti. Viena tokių - kiaušinių salotos. Truputį kitokios, nei mums įprastos, pvz., pikantiškos su sūriu. Pusrytinės, su skrudinta šviesia itališka, prancūziška duona ar tiesiog šviežiu batonu.
Reikia:
6 kietai virtų kiaušinių;
apie 70 g majonezo;
1,5 šaukštelio Dižono garstyčių;
šaukšto smulkintų kaparėlių;
1,5 šaukštelio kaparėlių marinato;
maltų juodųjų pipirų, druskos;
3 šaukštų kepintų saulėgrąžų branduolių.
Kiaušinius supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Sumaišykite su majonezu, garstyčiomis, kapariais ir jų marinatu, įberkite kepintų saulėgrąžų, pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite ant traškių skrebučių (ypač gardu su rupia grūdėta duona) ar šviežio batono riekelių. Viršų pabarstykite laiškiniais česnakais ar pipirnėmis...
Kaparėlius galima keisti mažaisiais marinuotais agurkėliais, karnišonais, pagardinimas jų rūgščiu marinatu, labai vietoj. O jei sumuštinukų viršų paskaninsite skrudinta šonine, pirščiukus apsilaižysite :)
Šaltinis: David Lebovitz
Labai jau apetitniai atrodo tie sumuštinukai:)
AtsakytiPanaikintiTraukiu į sąrašą.
Rima, tikrai patiks, pamatysi :0)
PanaikintiVakar pries pat darbo pabaiga uzmaciau sita recepta, parlekiau namo ir is karto pasidariau. Nu jau labai skanu, o tos saulegrazos kaip tinka. Kas abejojat tai tikrai bandykit, darykit ir gardziuokites :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Erika! Taip, saulėgrąžos su kiaušiniais - netikėta, bet labai gardu :)
PanaikintiKiaušinių aš pati nevalgau, bet Velykoms visada dažau ir džiaugiuosi :)
AtsakytiPanaikintiAussra, tavo nudažyti kiašiniai gamtiniai gažais tikrai VERTI DĖMESIO. Gamta mums duoda ir suteikia tiek galimybių, kad ir be chemijos ir pramonės išradimų galima begalę gražių dalykų pridaryti, reikia tik kantrybės ir trupučio išmonės :).
Aš jau nieoko naujo daugiau nebedariau - dažiau kiaušinius arbatžolėmis (dėjau ramunėlių žiedų(nusisažė šviesiai žalsvai), svogūnų lukštais ir žolėmis.
O pasipuošimui dekupažo technika "pagražinau" išpūstus kiaušinių lukštus :)
Ačiū, Kristina :)
Panaikintibet kiausinukai tokie mieli...negaliu atsiziureti...tokie naturaliai jaukus.
AtsakytiPanaikintiDėkui, žemuoge :)
Panaikintimes senų senovėj panašias darydavome, aišku tada jokių kaparėlių nebuvo, o iki saulėgražų nedasigalvojom... kažkodėl jos vadinosi "vyriškos salotos". Jaučiu visu organizmu, kaip saulėgrąžos tiktų. Labai mieli tie pilki kiuašiniai
AtsakytiPanaikintiAčiū, Dalia :0)
PanaikintiLabai skani užtepėlė. Manau nekartą gaminsiu.
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptą.
Smagu, ačiū, Milda :)
Panaikinti