2010 m. kovo 30 d., antradienis

BANANINĖS ROŽYTĖS



Vėl keksiukai! Šįkart  prekybos centre "nukoviau" dailių silikoninių formelių (su nuolaida, žinoma). 


 Pagalvojau, kad paįvairinimui ar šventiniam stalui bus labai įdomu, nes kaip padejavau anksčiau, oi, tie keksiukai......Iš vaikystės prisimenu tik kepamus metalinėse formelėse ir dažniausiai su razinomis ar varškinius. Gal receptams fantazijos trūko?

Taigi, naujų formelių išbandymas - bananinės roželės.

Tešlai (24 keksiukams)
3 puodeliai miltų;
2 puodeliai cukraus;
1 a. š. kepimo miltelių;
0,5 a. š. druskos;
3 vidutinio dydžio bananai;
0,5 puodelio pasukų (ar natūralaus jogurto);
3 kiaušiniai;
3/4 puodelio aliejaus;
1 a. š. vanilinio cukraus.

Dubenyje sutryniau bananus ir pasukas iki vientisos masės (mikseriu), įmaišiau cukrų, po vieną įmušiau kiaušinius, supyliau aliejų. Miltus persijojau, sumaišiau su kepimo milteliais, druska ir vaniliniu cukrumi ir atsargiai įmaišiau į bananų masę. Tešla užpildžiau maždaug 2/3 formelių ir kepiau 200 laipsnių kaitros orkaitėje apie 40 minučių. 
Visko ėmiau puse normos, man gavosi 15 dailių roželių, kvepiančių bananais. Reikėjo užildyti tik po puse formelių tūrio, nes roželės ne stovėjo, o šiek tiek ritinėjosi (per daug iškilo). Recepte rekomenduojama įmaišyti pakepintų ir susmulkintų pekano riešutų ir cinamono. Šios formos keksiukai tiesiog prašosi būti papuošti, bet gal kitą kartą...:)

2 komentarai:

  1. Aš aplink tokias keksiukų formeles irgi ilgai ratais ratais sukau, bet va niekaip ir neįsigijau dar. Vis stabdo mintis, kad neatšoks gražiai nuo tų rožės lapelių keksiukas ir gausis nei rožė, nei niekas :D Bet va, nuotraukos byloja ką kitą - atrodo labai gražiai! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, puikios formelės, kepiau ir Velykoms roželių, nesigailiu, kad pirkau. Juk silikoninės, ir neturi būti problemų išimant kepinius :)

    AtsakytiPanaikinti