2010 m. kovo 30 d., antradienis

SALOTOS SU RŪKYTA LAŠIŠA



Labai mėgstam įvairiausias salotas, ypač tas, kuriose daug įvairių lapelių. Laukiu nesulaukiu pavasario, kuomet bersiu į žemę sėkleles ir sėsiu sėsiu įvairių salotų... O kol dar niekas neauga, dažniausiai valgom, ką randam prekybos centruose, iceberg salotas, romėniškas, rukolą, špinatų lapelius. Salotų receptai dažnai gimsta jas besiruošiant gaminti, kartais gailiuosi, kad ne visas užrašiau, dažnai antrą kartą pakartoti nebeįmanoma, tiesiog neatsimenu, o vyras prašo padaryk va tų, kur anąkart darei...

Šįkart - salotos su parūkyta lašiša.
Reikia:
"Iceberg" salotų (puse gūželės);
geros saujos rukolos lapelių;
rūkytos lašišos (apie 100g);
juodųjų alyvuogių (be kauliukų);
vieno avokado;
keletos šviežių ridikėlių;
baltos forminės duonos (3 riekelių);
tarkuoto sūrio "Džiugas" (ar Parmezano);
pipirnės lapelių;
citrinos sulčių;
druskos, pipirų, pusės a. š. cukraus;
aliejaus.

Lašišą supjaustyti siauromis juostelėmis, sumaišyti su suplėšytomis "Iceberg" salotomis, rukolos lapeliais, riekelėmis supjaustytais ridikėliais, avokadu ir alyvuogėmis. Duoną paskrudinti skrudintuvėje ar orkaitėje, supjaustyti kubeliais. Ant salotų užpilti citrinos sulčių, įberti prieskonių ir atsargiai išmaišyti. Užpilti aliejaus, suberti duonos skrebučius, pipirnes ir užbarstyti sūrio. Puikus užkandis su vėsaus vyno taure!

1 komentaras: