Jau tie keksiukai! Kažkada pradėjus žvalgytis internete, nustėrau. Kažkokia keksiukų manija, pavadinčiau net mafija! Tiek variacijų, su įdarais viduj ir ant viršaus, su vaisiais, prieskoniais ir kuom tik nori! Erdvė improvizacijoms neišpasakyto dydžio! Greit, nesudėtingai pagaminami, o skonis... Turbūt nėra blogerio, kuris nebūtų bandęs, o gal pradėjęs nuo šokoladinių. Aš pasinaudojau Sonatinos receptu, truputį pakoregavau savaip ir išėjo keturiolika purių, lengvų ir burnoj tirpstančių skanėstų prie kavos ar arbatos.
100 g miltų;
100 g rupaus malimo ruginių miltų (taip, ruginių!)
1 šaukštas su kaupu kakavos miltelių;
1 a. š. kepimo miltelių;
50 g cukraus;
100 g rudojo cukraus;
125 g mikšto sviesto;
125 ml natūralaus jogurto;
2 kiaušiniai;
1 a. š. vanilinio cukraus ar ekstrakto;
100 g kapoto ar kitaip smulkinto šokolado.
Mikštą sviestą ištrinti su cukrumi (abiejų rūšių) iki purumo, po vieną sumušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant, supilti jogurtą ir vėl gerai išmaišyti.
Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi, persijoti, pamažu maišant supilti į tešlą ir atsargiai išmaišyti. Galiausiai, suberti šokolado drožles.
Tešlą sudėti į keksiukų formeles ir kepti 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie pusvalandį.
Būtent ruginiai miltai ir rudasis cukrus priduoda kažko tokio...Keksiukai pasidaro labiau akyti, puresni ir mažiau saldūs :)
Gavosi puikiai! Jau gailiuosi, kad gaminau tik iš pusės normos... Ačiū! Bandysiu ir kitus receptukus,tik jau iš viso kiekio :)
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko. Sėkmės ir kituose bandymuose, ačiū!
AtsakytiPanaikintilabai, skanu. ir labai lengva iskepti. :)
AtsakytiPanaikintiElze Satkauskaite
Ačiū, Elze :) Smagu, kad patiko! Linkėjimai mamai :)
Panaikinti