...ir kumpiu.
Šiltas užkandis svečiams ir ne tik.
Aš sunaudojau:
1 pak. (400 g) pievagrybių didesnėmis "galvelėmis";
100 g virto - rūkyto vištienos broilerių vyniotinio;
1 dėžutę (125 g) "Philadelphia" minkšto sūrelio su žalumynais;
2 - 3 v. š. tarkuoto sūrio "Džiugas";
0,5 svogūno;
maltų juodųjų pipirų, druskos, laimo ar citrinos sulčių;
1 v. š. sviesto, šlakelio aliejaus.
Pievagrybius nuplauti, išpjauti kotelius (jų neišmesti), "palaisvinti" kepurėlių vidų. Grybukus ištrinti druska (arba pašlakstyti sojos padažu), į vidų išspausti po lašelį žaliųjų citrinų sulčių. Palikti poilsiui. Svogūną smulkiai supjaustyti ir suberti į keptuvę su sviestu. Ten pat suberti susmulkintus grybų kotelius ir supjaustytą vištienos kumpį (tas vyniotinis visai neatrodo kaip vyniotinis, labiau primena kumpį ir labai skaniai tinka lietuviškai baltai mišrainei). Viską pakepinti, po to šiek tiek patroškinti, pagal skonį pagardinant druska, pipirais ir kitais prieskoniais. Į pravėsusią masę įmaišyti "Philadelphia" sūrelį su žalumynais, suberti tarkuotą sūrį ir išmaišyti. Prikimšti grybų kepurėles sutaisytu gėriu ir sudėti į aliejumi pašlakstytą kepimo indą.
Kepti 200 laipsnių kaitros orkaitėje apie 15 - 20 minučių, kol įgaus skanią spalvą. Labai tinka su saulėje ar orkaitėje džiovintais pomidorais...Puikiai tinka įdaryt portabella grybus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą