2010 m. balandžio 17 d., šeštadienis

KIVI TRUPINIUOTIS

arba angliškasis Crumble. Labai lengvai ir greitai pagaminamas ir labai gardus. Gaivinančios rūgštelės mėgėjams.


Reikia:
10 - 12 kivių (nepilnas kilogramas)
3 v. š. želė cukraus "Multi" (Dan Sukker) (nebūtina, jei neturite, bet man su šiuo daiktu skaniau sutirštėja vaisiai)
3 - 4 v. š. cukraus (arba visiškai pagal skonį, ypač, jei naudojamas želė cukrus)
1 nubrauktas valg. šaukštas kukurūzų krakmolo

Trupiniams:
125 g miltų
100 g migdolų miltų (nuplikytų, nuluptų ir sumaltų migdolų)
125 g rudojo cukraus (žinoma, galima keist įprastu)
100 g minkšto sviesto
šaukštelio cukraus su vanile

Kivius nulupame, supjaustome ir suverčiam į puodą. Supilam želė sukrų, cukrų ir maišant pakaitiname iki užvirimo. Paviriname 2 - 3 min., įmaišome krakmolą ir paliekame atvėsti.
Trupiniams visus produktus maigome rankomis, kol susimaišo ir susiformuoja trupiniai. Kivius supilame į kepimo indą, ant viršaus tolygiai užklojame trupinių masę. Kepame 180 - 200 laipsnių kaitros orkaitėje apie pusvalandį arba kol gražiai pageltonuoja. Valgomas tiek šiltas su ledais, tiek šaltas. Man skaniausias visiškai atvėsęs :)

14 komentarų:

  1. Lyg tyčia lyg netyčia kivių namuose daaaaug užsiliko :) Įtrauktas į planus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ar tiks paprasti miltai, vietoj migdolų?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tiks, tačiau galit naudoti, pvz. maltus lazdyno ar kitokius mėgiamus reišutus :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nesulipo trupiniai :(

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jie ir neturi sulipti.. :) ant viršaus berkite paspaudant rankomis ir patrinant tarp pirštų, o jei tešla atrodo per šlapia, šiek tiek įberkite miltų..

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tai aš jau iškepiau, ale trupiniai sau :)Man kažkaip per sausa gal gavos tešla.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Čia ir yra trupiniuotis, nepjaunamas pyragas, jei tokio tikėjotės, bet kabinamas šaukštu. Vaisiai su traškiais trupiniais, bet tikrai ne tokiais lyg miltai.. :)

      Panaikinti
  7. Nu viskas aišku, maniau turi sulipti, kaip lietuviškas trupininis :) Eisim ragauti. Ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Taip, čia nelietuviškas, bet angliškas trupiniuotis :) Juos gamina individualiuose indeliuose ir kabina šaukšteliu :) Ačiū ir jums!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Šiandien tie trupiniai jau nebe taip trupa, kažkiek matyt susistovėjo, jau atpjaut įmanoma. Bet skonis superinis tos rūgštelės :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. O kiek vanilinio reikia? Pakelio?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš naudoju cukraus miltelius su natūrale vanile ir dažniausiai dedu šaukštelį (pakoregavau ir receptą):
      http://www.dansukker.lt/lt/gaminiai/visi-produktai/vanilinis-cukrus.aspx

      Panaikinti