arba angliškasis Crumble. Labai lengvai ir greitai pagaminamas ir labai gardus. Gaivinančios rūgštelės mėgėjams.
Reikia:
10 - 12 kivių (nepilnas kilogramas)
10 - 12 kivių (nepilnas kilogramas)
3 v. š. želė cukraus "Multi" (Dan Sukker) (nebūtina, jei neturite, bet man su šiuo daiktu skaniau sutirštėja vaisiai)
3 - 4 v. š. cukraus (arba visiškai pagal skonį, ypač, jei naudojamas želė cukrus)
1 nubrauktas valg. šaukštas kukurūzų krakmolo
Trupiniams:
125 g miltų
100 g migdolų miltų (nuplikytų, nuluptų ir sumaltų migdolų)
125 g rudojo cukraus (žinoma, galima keist įprastu)
100 g minkšto sviesto
šaukštelio cukraus su vanile
Kivius nulupame, supjaustome ir suverčiam į puodą. Supilam želė sukrų, cukrų ir maišant pakaitiname iki užvirimo. Paviriname 2 - 3 min., įmaišome krakmolą ir paliekame atvėsti.
Trupiniams visus produktus maigome rankomis, kol susimaišo ir susiformuoja trupiniai. Kivius supilame į kepimo indą, ant viršaus tolygiai užklojame trupinių masę. Kepame 180 - 200 laipsnių kaitros orkaitėje apie pusvalandį arba kol gražiai pageltonuoja. Valgomas tiek šiltas su ledais, tiek šaltas. Man skaniausias visiškai atvėsęs :)
Lyg tyčia lyg netyčia kivių namuose daaaaug užsiliko :) Įtrauktas į planus :)
AtsakytiPanaikintiSkanaus!
AtsakytiPanaikintiAr tiks paprasti miltai, vietoj migdolų?
AtsakytiPanaikintiTiks, tačiau galit naudoti, pvz. maltus lazdyno ar kitokius mėgiamus reišutus :)
AtsakytiPanaikintiNesulipo trupiniai :(
AtsakytiPanaikintiJie ir neturi sulipti.. :) ant viršaus berkite paspaudant rankomis ir patrinant tarp pirštų, o jei tešla atrodo per šlapia, šiek tiek įberkite miltų..
AtsakytiPanaikintiTai aš jau iškepiau, ale trupiniai sau :)Man kažkaip per sausa gal gavos tešla.
AtsakytiPanaikintiČia ir yra trupiniuotis, nepjaunamas pyragas, jei tokio tikėjotės, bet kabinamas šaukštu. Vaisiai su traškiais trupiniais, bet tikrai ne tokiais lyg miltai.. :)
PanaikintiNu viskas aišku, maniau turi sulipti, kaip lietuviškas trupininis :) Eisim ragauti. Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintiTaip, čia nelietuviškas, bet angliškas trupiniuotis :) Juos gamina individualiuose indeliuose ir kabina šaukšteliu :) Ačiū ir jums!
AtsakytiPanaikintiŠiandien tie trupiniai jau nebe taip trupa, kažkiek matyt susistovėjo, jau atpjaut įmanoma. Bet skonis superinis tos rūgštelės :)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad vis dėlto įtiko! :)
PanaikintiO kiek vanilinio reikia? Pakelio?
AtsakytiPanaikintiAš naudoju cukraus miltelius su natūrale vanile ir dažniausiai dedu šaukštelį (pakoregavau ir receptą):
Panaikintihttp://www.dansukker.lt/lt/gaminiai/visi-produktai/vanilinis-cukrus.aspx