Tešlai (apie 20 keksiukų):
125 g minkšto sviesto;
100 g cukraus;
2 kiaušiniai;
2 šaukšteliai vanilinio cukraus;
2 šaukšteliai kepimo miltelių;
350 g miltų;
125 g (1 indelis) natūralaus jogurto (arba 100 ml pieno);
indelis (190 g) maskarponės sūrio;
šaukštas cukraus;
puodelis (galima ir šiek tiek daugiau) šviežių mėlynių.
Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo, po vieną įmušti kiaušinius, gerai išmaišant po kiekvieno. Supilti jogurtą.
Miltus sumaišyti su vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais ir pamažu supilti į sviesto - kiaušinių mišinį. Atsargiai išmaišyti. Įmaišyti uogas. Maskarponę sumaišyti su cukrumi atskirame inde. Į kepimo formeles, išklotas popieriukais keksiukams, krėsti šiek tiek tešlos, tuomet šaukštelį maskarponės, o tuomet vėl šaukštelį tešlos. Užpildyti 2/3 formelių. Kepti 200 laipsnių kaitros orkaitėje 15 - 20 minučių.
Maskarponės sūris taip skaniai karamelizuojasi viduje ir taip dera su mėlynėmis, kad net baisu...:)
Adaptuota pagal Nami-nami.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą