Reikia:
0,5 kg raudonųjų agrastų;
2 vidutinių raudonųjų svogūnų;
1 česnako skiltelės;
2 šaukštų aliejaus;
2 šaukštų vandens;
1 šaukštelio kumino sėklų;
0,5 šaukštelio maltos kalendros;
0,5 šaukštelio imbiero miltelių;
2 šaukštų citrinos sulčių;
2 šaukštų raudonojo vyno acto (visai tinka ir įprastas actas);
200 g cukraus;
nubraukto šaukštelio druskos;
žiupsnelis maltų čili.
Agrastams nugnaibyti kotelius ir nupešioti barzdeles :) Svogūnus ir česnaką smulkiai sukapoti.
Kumino sėklas šiek tiek patrinti:
Puode sumaišyti aliejų su vandeniu ir užkaisti. Suberti svogūnus, česnakus ir patroškinti maždaug penkias minutes. Suberti kumino sėklas, kalendrą ir imbierą. Maišant pakaitinti dar porą minučių, kad prieskoniai atskleistų savo aromatus. Suberti agrastus, supilti citrinos sultis, actą ir cukrų. Maišant virinti ant nedidelės kaitros apie 10 - 15 minučių, kol agrastai suminkštės ir ims bliukšti. O tuomet, šiek tiek praaušinus viską sutrinti blenderiu ir pertrinti pro sietelį, kad neliktų sėklelių. Pagardinti trupučiu maltais čili. Arba galima palikti, kaip siūloma originaliame recepte. Tirštą agrastų masę. Man labiau patiko pertrintas. Tyrę galima dar kiek pakaitinti ir supilti į švarius stiklainiukus ilgesniam saugojimui...Pavyzdžiui, Kalėdoms, prie kepto kalakuto ...
Aušra, gaminu padažiuką, nedėjau imbiero, kuminų ir kalendrų. Kol kas skonis labai labai!
AtsakytiPanaikintiPuikus receptas! Pirmiausia pabandėme pasigaminti mažą kiekį prie mėsos kepsnio. Vėliau visi šeimos nariai vis tikrino, ar dar liko padažo šaldytuve. Šiandien jau gaminame žiemai. Labai ačiū!
AtsakytiPanaikinti