Iš maltos kalakutienos ir morkų, troškinti jogurte.
Puikus receptas, kurį visai atsitiktinai perskaičiau rugpjūčio 14 dienos "Vakarų eksprese". Jo autorius - klaipėdietiškosios "Balticum" televizijos laidos "Reidas" vedėjas G. Vaičekauskas. Skambėjo patraukliai. Norėjosi išbandyti. Mums patiko, nors sąmonės nepraradom (straipsnelyje buvo rašoma, kad paragavę turėtume griūti po stalu, kaip skanu)... :)Reikia:
500 g maltos kalakutienos (rekomenduoju pirkti krūtinėlę ir susimalti patiems, tuomet tikrai bus sultingi, purūs ir skanūs maltiniai);
maždaug tiek pat smulkiai tarkuotų (bulvine trintuve) šviežių morkų (aš sutarkavau 5 vidutines morkas);
1 kiaušinio;
druskos, maltų pipirų;
1 šaukšto su kaupu kuskuso kruopų;
aliejaus kepimui;
500 ml natūralaus jogurto.
Maltą mėsą sumaišyti su druska, pipirais, kiaušiniu, tarkuotomis morkomis, kuskuso kruopomis. Turi gautis tiesiog oranžinis, o teisingiau morkinis faršas:
Mažiausiai pusvalandžiui patalpinti šaldytuvan.
Formuoti kotletėlius, iš abiejų pusių apkepti įkaitintame aliejuje ir sudėti į troškinimo indą. Jogurtą pagal skonį padruskinti ir išmaišius užpilti ant maltinių. Troškinti uždengtame inde ant mažos kaitros 30 - 40 minučių.
Patiekti su šviežiom daržovėm, virtom bulvėm ar kitu mėgstamu garnyru:
Man tai netikėtas, bet puikus derinys...:) Rekomenduoju!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą