14 -ojo gimtadienio. Su karameliniais Daim šokoladukais.
Turėjom pirmadienį tokią šventę. Smagus filmas, boulingo partija ar net visos trys, šiltai gaivi, bet labai nerami jūra, lengvas kamuolys ir šventinė vakarienė. Toks buvo mūsų su jaunėliu pirmadienis. Širdį džiugina tai, kad dar gali tokį laiką praleisti su savo visai jau nebevaikiško amžiaus vaikais, dar skiriančiais dėmesio savo tėvams...
Pyragą kepiau pagal užsakymą, kurio pagrindinė mintis labai aiški - turi būti šokoladinis ir taškas. O buvau nužiūrėjus tokį truputį mandresnį, su DAIM šokoladukais, jei tokie kam yra žinomi. O ne kuriems labai žinomi ir skanūs. Tokie plonyčiai, tiesiog traškios karamelės, padengtos plonu šokolado sluoksniu. Vat šite pyragui pridavė ypatingą skonį. Kadangi originale tai nėra šokoladinis, turėjau paversti jį "brauniu". Gavosi turtingas, sultingas ir su karamele, kuri skaniai "nusėdo" ant dugno . Buvo įvertintas ne vieno ir net ne trijų ragavusiųjų. Labai vertas gimtadienio...
Reikia:
200 g miltų;
1 šaukštelio (su kaupu) kepimo miltelių;
1/4 a.š. druskos;
300 g Daim šokoladukų;
100 g migdolų (nuplikytų, nuluptų ir nelabai smulkiai sumaltų);
200 g sviesto;
200 g rudojo cukraus;
100 g paprasto cukraus;
4 dideli kiaušiniai;
100 g tamsaus šokolado;
2 šaukštai kakavos miltelių;
šaikštelis vanilinio cukraus;
250 ml natūralaus jogurto.
Daim'us sutrupinti peiliu, tik ne per smulkiai:
Sviestą išlydyti su šokoladu ir ištrinti (išplakti) iki purumo su cukrumi (ir ruoduoju, ir baltuoju), po vieną įmušti kiaušinius, gerai išmaišant (išplakant) po kiekvieno. Įmaišyti jogurtą. Miltus sumaišyti su kakava, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais, druska ir švelniai įmaišyti į skystąją tešlą. Įmaišyti riešutus. Įmaišyti Daim gabalėlius. Tešlos nepermaišyti. Supilti į pyrago formą...
...ir pašauti 180 laipsnių kaitros orkaitėn. Svarbu, kad pyragas neperkeptų ir netaptų sausas, tačiau neturi būti per daug skystas vidury. 50 - 50 minutės kepimui buvo idealu. Geriausias būdas patikrinti - sausas medinis pagaliukas.
Ataušinti ir papuošti (aš užpyliau cukraus pudros - citrinos sulčių glajumi ir apibarsčiau kapoto šokolado gabalėliais).
Labai rekomenduoju...:)
Adaptuota pagal čia.
Labai skanu!
AtsakytiPanaikintiIr tikrai labai skanus...
AtsakytiPanaikintiPadariau draugei ir tikrai nepasigailėjau, pasakiško skonio ir labai sotus.. 10 balų
AtsakytiPanaikintiAčiū! Tikrai džiugu, kad patiko. O sotumo ir neturėtų būt per mažai, juk gimtadienio pyragas :)
AtsakytiPanaikintiTiesiog nerelaus pyragas!!! Kepsiu dar ir dar kartą!
AtsakytiPanaikintiŠtai čia mano variantas:
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/222854_1661530868905_1556214189_31257833_3351735_n.jpg
Smagu, Virginija! Skaniai atrodo, dėkui, kad pasidalinai.. :)
AtsakytiPanaikintiNorėjau dar paklausti, kokio diametro formą naudojai? Manoji 24 cm ir šiam produktų kiekiui buvo per maža arba kiaušiniai gal per dideli buvo??? Nes iškilo didžiulis kalnas, galvojau, jau net per kraštus lips.. tą kalną puošiant teko nupjauti, na bet pyrago nepakartojamas skonis smalyžių kaip mat buvo įvertintas ;)
AtsakytiPanaikintiTortinė, kurioje kepiau, šiek tiek didesnė, nei įprasta, 28 cm. Gal tavoji ir šiek tiek per maža, nors mano pyragas labai "nelipo" :) Priklauso ir nuo kiaušinių, ir nuo miltų, ir nuo kepimo miltelių. Svarbiausia, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiNetikėtai aptikau puslapiuką :) manau bandysiu kepti šį torčiuką vaišinsiu darbe kolegas ( mano gimtadienis :)), kaip jie įvertins, tai tada ir šventėms pasidarysiu, bet pasak atsiliepimų ir dedamų produktų manau bus supper
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptuką ;)
Su gimtadieniu! Linkiu skanaus pyrago ir visa ko geriausio :) Lauksim kolegų atsiliepimų...
AtsakytiPanaikintio kur yra pirti daim sokoladuku??
AtsakytiPanaikintiBeveik visose didesnėse maisto prekių parduotuvėse, prie šokoladų (maksimose tikrai yra) :)
Panaikintitamsaus tqai kokio,pieniskas taip pat tamsus,ar juodo butent cia sokolado reikia?
AtsakytiPanaikintiPieniškas nėra tamsus, žinoma, kad juodo :)
Panaikinti