2010 m. rugpjūčio 24 d., antradienis

ŽUVIES BLYNELIAI

...arba pyragėliai... Su bulvėmis.
Gardi tiek šilta, tiek šalta užkanda. Galima formuoti lyg pyragėlius ir virti aliejuje. Aš kepiau mažus blynukus keptuvėje, kuri beveik "neprašo" riebalų...


Tešlai:
4 ešerio file, apie 400 g (menkės, starkio ar kitos baltos žuvies file);
3 nedidelės šviežios bulvės (apie 350 g );
5 šaukštai pieno;
1 svogūnas;
2 šaukštai kapotų šviežių petražolių;
4 šaukštai baltojo vyno;
4 kiaušiniai;
maltų baltųjų pipirų, druskos;
aliejaus kepimui.

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Žuvies file...


...išvirti pasūdytame vandenyje (virti ne daugiau 5 - 10 minučių nuo užvirimo) ir ataušinti. Nuskustas bulves taip pat išvirti ir ataušinti. Trintuve (blenderiu) sutrinti žuvį (arba sumalti mėsmale). Sugrūsti (ar sumalti) virtas bulves (kaip bulvių košei), supilti pieną ir vyną. Sumaišyti su žuvimi. Pridėti smulkiai sukapoto svogūno, druskos pagal skonį, pipirų, kiaušinių trynių, smulkintų petražolių ir gerai išmaišyti:


Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir švelniai įmaišyti į žuvies masę:


Iš gautos masės dviem šaukštais formuoti pyragėlius ir įleisti į verdantį aliejų puode. Pabandžiau. Verdant aliejuje pyragėliai dailiai išsipūtė, bet "prisigėrė" riebalų. Blynelių, keptų keptuvėje su mažai aliejaus, būdas man patiko labiau.
Tinka patiekti prie žuvienės, žuvies patiekalų arba valgyti vienus. Šaltus - užgeriant stiklu alaus, šiltus - taure vyno...

Adaptuota pagal čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą