2010 m. rugsėjo 27 d., pirmadienis

BULVINIAI BLYNAI SU OBUOLIAIS

Šiuos sugalvojau ne aš. Tokius siūlo J. Kairienės knyga "Lietuviški patiekalai" (1991 m.), kurioje jie užvadinti "Senelės blyneliais". Bulviniai blynai su obuoliais patiks tiems, kurie ir įprastus bulvinius valgo su obuoliene ar kitokia uogiene. Obuolius reiktų rinktis rūgštesnius, nes saldesnių beveik nesijaučia...


Reikia:
1 l bulvių tarkių;
3 kiaušinių;
6 šaukštų manų kruopų;
stiklinės smulkiai sutarkuotų rūgščių obuolių;
druskos;
aliejaus kepimui.

Į bulvių tarkius įmušami kiaušiniai, suberiamos kruopos, druska, sudedami obuoliai:


Viskas gerai išmaišoma ir leidžiama tešlai šiek tiek pabrinkti. Iškepami blynai.
Rekomenduojama patiekti su bruknių uogiene, grietine, kastiniu, medumi, užgeriant morkų kava.
Mūsų namuose vieni valgė su rudeniška šermukšnių - obuolių - slyvų - moliūgų uogiene, man skaniausi - su grietine :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą